«Βρισκόμαστε σε μια νέα εποχή μετά τις εκλογές του Ιουλίου. Τον Ιούλιο δεν άλλαξε απλά μια κυβέρνηση αλλά έκλεισε μια ολόκληρη εποχή, αυτή της κρίσης» τονίζει ο Πολιτικός Αναλυτής και Υπεύθυνος Ερευνών της Opinion Poll σε συνέντευξή του με αφορμή το Βαρόμετρο Ιανουαρίου 2020 στο TheCaller.gr.

«Δεν είναι τόσο απλό να πούμε ότι επειδή η Ν.Δ προηγείται με διαφορά άνω του 17% από τον ΣΥΡΙΖΑ, αν κάνει εκλογές –και μάλιστα διπλές- θα τις κερδίσει άνετα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Υπάρχει ένα ποσοστό άνω του 50% που δεν θέλει πρόωρες εκλογές» σημειώνει ο υπεύθυνος Ερευνών της Opinion Poll, Ζαχαρίας Ζούπης, αναφορικά με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών σε συνέντευξη που παραχώρησε στο WEBTV του TheCaller.gr.

Συμπληρώνει ότι «η κοινωνία θέλει πλέον να δει πολιτικές που θα βοηθήσουν τη χώρα να προχωρήσει μπροστά. (…) Τα εθνικά θέματα που τρέχουν είναι επίσης ένα ζήτημα που μπορεί να έχει κόστος σε περίπτωση που επιλεγούν οι πρόωρες εκλογές. (…) Τρίτο θέμα είναι το προφίλ που έχει δημιουργήσει ο Μητσοτάκης, ότι είναι ένας σοβαρός πολιτικός που θέλει να κάνει τη δουλειά του. (…) Επίσης πρέπει να εξηγηθεί στους πολίτες τι προκάλεσε τις πρόωρες εκλογές».

https://www.facebook.com/thecallergr/videos/1091575551202951/

Ενδιαφέροντα στοιχεία είναι ότι «27,9% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ αισθάνονται ικανοποιημένοι από την πορεία και το έργο της κυβέρνησης και 68% των ψηφοφόρων του ΚΙΝ.ΑΛ επίσης είναι ικανοποιημένοι από την πορεία της κυβέρνησης» ενώ «9-10% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ του Ιουλίου θα ψήφιζε Ν.Δ αν είχαμε εκλογές την άλλη Κυριακή».

Για τη στρατηγική του Κινήματος Αλλαγής, ο Ζαχαρίας Ζούπης σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι «ευκαιρία η Συνδιάσκεψη να συζητήσει για το που θέλει να πάει. Βασικό ζητούμενο είναι να αναγνωρίσει ότι υπάρχει πρόβλημα. (…) Χρειάζεται να δει όλα τα θέματα από την αρχή, ίσως ακόμα κι αυτό της ηγεσίας του».

Τέλος αναφέρθηκε στην «αχίλλειο πτέρνα» της κυβέρνησης Μητσοτάκη που δεν είναι άλλη από τη διαχείριση του προσφυγικού και μεταναστευτικού υποστηρίζοντας ότι «η ΝΔ απειλείται από τα δεξιά της κι όχι από κεντρώες δυνάμεις. (…) Απελπιστικά μικρή η ικανοποίηση των πολιτών από την πολιτική της κυβέρνησης στο προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα. (…) Το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα μπορεί να μην προκαλέσει πρόβλημα μόνο στην κυβέρνηση αλλά να φέρει μια ριζική αναδιάταξη στο πολιτικό σκηνικό».