Να έχει προνομιακή μεταχείριση ως ο μοναδικός αφισορυπαντής της Αθήνας φαίνεται ότι επιθυμεί το ΚΚΕ, το οποίο εξέδωσε μια οργισμένη ανακοίνωση μετά το πρόστιμο ύψους 21.600 ευρώ που του επιβλήθηκε από τον Δήμο Αθηναίων

Το ΚΚΕ κάνει λόγο για «απαράδεκτη απόφαση» καθώς η απόφαση για πρόστιμο «με βάση τον κανονισμό καθαριότητας, τον οποίο στο δημοτικό συμβούλιο οι εκλεγμένοι του ΚΚΕ τον έχουν καταψηφίσει, στοχεύει στον περιορισμό της πολιτικής δράσης του ΚΚΕ, καθώς και της ελεύθερης έκφρασης». 

Σύμφωνα με το ΚΚΕ το πρόβλημα δεν είναι η αφίσα αλλά το περιεχόμενο της και η δράση του κόμματος τόσο στην Αθήνα όσο και πανελλαδικά. «Τέτοιες ενέργειες δεν μας τρομοκρατούν και δεν μας σταματούν. Τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ στο Δήμο της Αθήνας, οι φίλοι και οπαδοί του ΚΚΕ θα συνεχίσουμε να βρισκόμαστε μπροστά στους αγώνες ενάντια στα αντιλαϊκά μέτρα και τις πολιτικές. Θα προπαγανδίζουμε ακόμα περισσότερο τις θέσεις του ΚΚΕ σε όλες τις γειτονιές της Αθήνας καλώντας στην ισχυροποίηση του ΚΚΕ» καταλήγει η ανακοίνωση.

Για την ιστορία πρέπει να αναφερθεί ότι πριν από λίγες ημέρες ο Δήμος Αθηναίων επέβαλε πρόστιμο 15.900 ευρώ στο ΜέΡΑ25 για αφισορύπανση, ενώ στο παρελθόν ο περιφερειάρχης Αττικής έχει απευθυνθεί προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα ζητώντας του να κατέβουν αφίσες του ΣΥΡΙΖΑ που είχαν τοποθετηθεί παράνομα. Σε καμία από αυτές τις περιπτώσεις, ωστόσο, το ΚΚΕ δεν παρενέβη για την καταπάτηση του δικαιώματος της «ελεύθερης έκφρασης».