Ζέρβας: «Προτεραιότητά μου η καθημερινότητα»

44
Ζέρβας: «Προτεραιότητά μου η καθημερινότητα» tomanifesto.gr manifesto to manifesto manifesto gr manifesto.gr tomanifesto manifestogr μανιφεστο manifesto news efimerida manifesto eidhseis to manifesto eidiseis

Με ευχές προς τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο, Κωνσταντίνο Ζέρβα, άρχισε η πρώτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης μετά το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών. 

Ο Ζέρβας λαμβάνοντας το λόγο χειροκροτούμενος από τους δημοτικούς συμβούλους, ευχαρίστησε τους Θεσσαλονικείς που τον στήριξαν με την ψήφο τους, ενώ παράλληλα έστειλε μήνυμα “ενότητας, σύνθεσης και σκληρής δουλειάς”.

“Η καθημερινότητα θα είναι η δική μου προτεραιότητα. Το δημοτικό συμβούλιο και ο δήμος οφείλει να ακούει τη φωνή της πόλης και τα αιτήματά της. Η πόλη χρειάζεται δουλειά. Δεν ερχόμαστε ούτε να γκρεμίσουμε ούτε να αμφισβητήσουμε το έργο κανενός. Η πόλη πρέπει να πάει μπροστά, να γίνει καλύτερη σε όλα και για όλους. Η επόμενη διοίκηση πρέπει να έχει συνοχή. Να αποφευχθούν οι προσωπικές ατζέντες”, είπε ο 61ος δήμαρχος στην ιστορία της Θεσσαλονίκης.

Ο Ζέρβας, πρόσθεσε, πως θα πρέπει να βελτιωθεί και η “εικόνα” των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ ζήτησε από τους επικεφαλής των παρατάξεων συνεργασία από την 1η Σεπτεμβρίου προκειμένου να μην υπάρξει χαμένη μέρα για την πόλη.

Συγχαρητήρια σε όσους εξελέγησαν έδωσε και ο νυν δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ενώ ευχήθηκε στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο να “υπερισχύσει η διάθεση για συναινετικές διαδικασίες” και να μπουν στην άκρη “προσωπικοί εγωισμοί”.

“Στην επόμενη τετραετία να γίνει ο δήμος πρότυπο καλής συνεννόησης και κυρίως σοβαρής λειτουργίας”, είπε ο πουτάρης επαναλαμβάνοντας πως θα σταθεί στο πλευρό του Κωνσταντίνου Ζέρβα μέχρι την τελετή – παράδοσης παραλαβής την 1η Σεπτεμβρίου.

Εκ μέρους της αντιπολίτευσης συγχαρητήρια έδωσαν ο δημοτικός σύμβουλος των “Εντάξει”, Νίκος Ζεϊμπέκης, η επικεφαλής της παράταξης “Ανοιχτή Πόλη”, Ρία Καλφακάκου, η οποία εξέφρασε την ικανοποίηση της ότι δεν θα συμμετέχει η Χρυσή Αυγή στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο και ο Κωνσταντής Σεβρής από την παράταξη “Μένουμε Θεσσαλονίκη”.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr