«Δεν ενδιαφέρεται» για ειρηνευτικές συνομιλίες με τον Βλαντίμιρ Πούτιν καθώς, για τον ίδιο, ο Ρώσος πρόεδρος έχει γίνει ο «κανένας», όταν ξεκίνησε την εισβολή στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, πέρυσι, ανέφερε σε συνέντευξή του στο Sky News ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Μιλώντας στο βρετανικό δίκτυο ο Ζελένσκι τις χαρακτήρισε και άσκοπες διότι «δεν ξέρουμε με ποιον πρέπει να διαπραγματευτούμε και για τι». «Τι είδους ειρηνευτικές συνομιλίες είναι αυτές;», πρόσθεσε, υπενθυμίζοντας ότι οι Ρώσοι «είναι απλώς εγκληματίες που ήρθαν εδώ, σκοτώνοντας και βιάζοντας».

Εκτίμησε ότι ο Πούτιβν δεν θέλει ειρηνευτικές συνομιλίες και εξέφρασε την πεποίθηση ότι «η Ουκρανία είναι μόνο το πρώτο βήμα για αυτόν» και πως μετά την Ουκρανία «θα υπάρξουν περαιτέρω βήματα, θα υπάρξουν και άλλες χώρες, αν δεν αντέξουμε».

Ως προς τις στρατιωτικές δυνάμεις των δυο χωρών εξήγησε ότι τα ρωσικά τανκς υπερτερούν κατά πολύ των αρμάτων μάχης που έχουν στη διάθεσή τους οι ουκρανικές δυνάμεις και τόνισε πως χρειάζονται 300 με 500 άρματα μάχης, τονίζοντας ότι ο αριθμός των αρμάτων και ο χρόνος παράδοσης είναι καθοριστικής και κρίσιμης σημασίας.

Σήμερα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ απάντησε στη δήλωση Ζελένσκι λέγοντας ότι ο Ουκρανός πρόεδρος έχει πάψει εδώ και καιρό να είναι πιθανός συνομιλητής του Πούτιν, αναφέρει το ρωσικό πρακτορείο TASS.

«Γνωρίζουμε ποιες υποσχέσεις έδωσε ο Ζελένσκι κατά τη διάρκεια της προεδρικής του εκστρατείας και δεν είναι δύσκολο να φρεσκάρουμε τη μνήμη των ψηφοφόρων που τον εξέλεξαν». Δεν έλυσε ποτέ το πρόβλημα του Ντονμπάς, παρέκκλινε από τις συμφωνίες του Μινσκ, αποδείχθηκε μάλιστα ότι δεν σχεδίαζε ποτέ να τις εφαρμόσει, γιατί προετοιμαζόταν για πόλεμο», είπε ο Πεσκόφ, όπως μετέδωσε το σερβικό πρακτορείο ειδήσεων Beta.

Ο Πεσκόφ πρόσθεσε ότι εξαιτίας αυτού, ο ίδιος ο Ζελένσκι «έχασε την πιθανότητα να είναι πιθανός συνομιλητής του Προέδρου Πούτιν εδώ και πολύ καιρό».