Ζαλισμένοι από τα χαστούκια στο ΣΥΡΙΖΑ

by MANIFESTO

Την αντίδραση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσε η κατάθεση από τον Σάμπυ Μιωνή χθες (30/6), υπομνήματος προς την προανακριτική επιτροπή, με πραγματογνωμοσύνη που πιστοποιεί το ηχητικό του διαλόγου με τον Νίκο Παππά και ξεδιαλύνει τα ακατάληπτα σημεία του.

Και πώς αντέδρασαν; Με επιστολή προς το Επιστημονικό Συμβούλιο της Βουλής που ζητούν διευκρινίσεις για το αν πρέπει η επιτροπή να δεχτεί το υπόμνημα και το έγγραφο Μιωνή μετά την αναστολή των συνεδριάσεών της. Ταυτόχρονα, όμως, ζητούν να δοθεί και να ληφθεί υπόψη το έγγραφο του συμβιβασμού της Novartis με τις αμερικανικές αρχές, αφού έχει προηγουμένως «μεταφραστεί αρμοδίως και επισήμως». Μεταφράζοντας βέβαια οι ίδιοι ότι πρόκειται για «κυνική ομολογία» ότι η εταιρεία «διέφθειρε κυβερνητικούς αξιωματούχους».

Εγώ πάντως σημείωσα προσεκτικά τις δηλώσεις δυο ανθρώπων που ξέρουν τον ΣΥΡΙΖΑ καλά. Ο ένας είναι βουλευτής του, ο Σάκης Παπαδόπουλος, που θυμίζω ότι δεν έχει μασήσει τα λόγια του και άλλες φορές στο παρελθόν. Το είπε ευθέως: «Υπήρχε επηρεασμός από κάποιους από μας. που ήθελαν μια πιο γρήγορη πορεία της δικαιοσύνης προς αυτά που νόμιζαν και είχαν και εδώ αυταπάτες, ότι θα μπορούσαν να αποκαλυφθούν». Και δεν άφησε απέξω ούτε τον ίδιο τον Τσίπρα για τους «αρμούς της εξουσίας», υπενθυμίζοντας με νόημα ότι «κατέχονταν για πάρα πολλές δεκαετίες από το σοβιετικό σύστημα και όμως το σοβιετικό σύστημα κατέρρευσε».

Το δεύτερο πρόσωπο που πέταξε κεραυνούς κατά του Τσίπρα ήταν ο Νίκος Κωνσταντόπουλος. Και αξίζει να σας θυμίσω πόσο τον είχε στηρίξει το 2015. Τώρα, μετά από όσα έρχονται στο φως, έκανε λόγο για ένα «αποχετευτικό σύστημα» που σπάει κι είπε πολλά. Οτι ο Τσίπρας «έφερε στην Αριστερά ανθρώπους που ακολουθούσαν μια κουλτούρα παρακολουθήσεων», ότι «έβγαιναν τα βράδια για ποτό και σχολίαζαν τι άκουγαν στις καταγεγραμμένες συνομιλίες» και περιέγραψε ένα κόμμα που έγινε «ανώνυμη εταιρεία εξυπηρέτησης συμφερόντων» κι έκανε «το κράτος λάφυρο».

Κάλεσε επίσης τους παλαιούς συναγωνιστές και τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να μιλήσουν. «Γιατί σιωπούν; Γιατί συναινούν; Γιατί ανέχονται; Γιατί νομιμοποιούν;» αναρωτήθηκε. Οτι οι αποδέκτες του μηνύματος του τον άκουσαν το βεβαιώνω. Το αν θα ανοίξουν κι άλλα στόματα παραμένει μυστήριο…

από τον Μικροπολιτικό στα Νέα

Σχετικα Αρθρα