Ζακάρια: Η Ελλάδα διαχειρίστηκε εξαιρετικά την πανδημία χάρη στην ηγεσία της

by news

Ιδιαίτερα επαινετικά σχόλια για την Ελλάδα και τον τρόπο που διαχειρίστηκε την πανδημία κάνει ο Φαρίντ Ζακάρια, ο γνωστός Αμερικανός δημοσιογράφος και αναλυτής.

Στο νέο του βιβλίο «Ten Lessons for a Post-Pandemic World» (Δέκα μαθήματα για τον κόσμο μετά την πανδημία), που παρουσιάζει η Κυριακάτικη Καθημερινή (Αχιλλέας Παπαρσένος), ο Ζακάρια ξεχωρίζει τη χώρα μας ανάμεσα σε εκείνες που πέτυχαν μέσα στην κρίση που έφερε η εξάπλωση του κορωνοϊού, εξαίροντας τις ικανότητες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και τη συνεργασία του με την επιτροπή των ειδικών επιδημιολόγων και λοιμοξιολόγων.

Ο συγγραφέας τονίζει ότι εμπιστεύεται τις δημοκρατίες και όχι τα αυταρχικά καθεστώτα στη διαχείριση της κρίσης και υποστηρίζει ότι αυτό που κάνει τη διαφορά είναι η ποιότητα του κράτους και της ηγεσίας του.

Αναφέρει συγκεκριμένες χώρες που τα πήγαν καλά και καλύτερα μάλιστα από τις ΗΠΑ και σε αυτές κατατάσσει στην Ελλάδα, «μια νεαρή δημοκρατία με παροιμιώδη δυσλειτουργική γραφειοκρατία», όπως σημειώνει, «που διαχειρίστηκε εξαιρετικά την πανδημία χάρις σε ένα ικανό, τεχνοκράτη ηγέτη, που πίστεψε στην επιστήμη και στο καλό μάνατζμεντ, που άκουσε τους ειδικούς».

Ο Fareed Zakaria είναι δημοσιογράφος και πολιτικός σχολιαστής κι έχει την δική του εκπομπή στο CNN από το 2008 και έχει τη δική του στήλη στην Washington Post. Έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με το Time, το Newsweek και το Foreign Affairs, ενώ είναι συγγραφέας τεσσάρων βιβλίων.

Πηγή: parapolitika.gr 

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα