“Αστειότητες” χαρακτήρισε ο Κώστας Ζαχαριάδης τα περί συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ με την Ελληνική Λύση, ενδεχόμενο που άφησε ανοιχτό χθες ο Σταύρος Αραχωβίτης. “Αν ο κ. Βελόπουλος θεωρεί τον εαυτό του προοδευτική δύναμη και συμφωνήσουμε στα βασικά σημεία, στον στόχο μας… όλα τα συζητάμε”, είπε χαρακτηριστικά ο Σταύρος Αραχωβίτης.

Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης είπε συγκεκριμένα: “Όταν κάποιος λέει αυτό το πράγμα είναι παραπάνω από τη δοκιμασία, ξεπερνάει το όριο της γκάφας και πρέπει να τον ένα ή τον άλλο τρόπο να μαζευτεί”.

Είπε δε ότι πρέπει να σταματήσουν οι αποσπάσεις σε πολιτικά γραφεία. Για τη χθεσινή αποκάλυψη ότι δύο υπάλληλοι της «υποστελεχωμένης», κατά την πρόεδρο της, Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων, είναι αποσπασμένοι η μία στην Κουμουνδούρου και η άλλη στο βουλευτικό γραφείο βουλευτή Γιάννη Ραγκούση, ισχυρίστηκε ότι “είναι ένα επιχείρημα το οποίο μπαίνει συχνά στον δημόσιο λόγο όταν προσπαθεί να αλλάξει η ατζέντα. Κάθε βουλευτικό γραφείο έχει επιστημονικούς συνεργάτες και τρεις αποσπασμένους. Πας να πάρεις από το χώρο της Παιδείας για να σου κάνει τα θέματα τα οποία γνωρίζει και έχει τεκμηρίωση στην εκπαίδευση τον στερείς από την Παιδεία. Προσπαθείς να βρεις κάποιον από τον χώρο της Υγεία, τον στερείς από εκεί”.

Ερωτηθείς για το που βρίσκεται ο Χρήστος Σπίρτζης, ο οποίος παραμένει εξαφανισμένος μετά το μοιραίο δυστύχημα στα Τέμπη, εκτίμησε πως θα μιλήσει κάποια στιγμή.

Σε ό,τι αφορά τη δημοσκόπηση μετά την τραγωδία στα Τέμπη, ο Κώστας Ζαχαριάδης είπε πως είναι εκτός λογικής κάποιοι να σηκώνουν τα τηλέφωνα την ώρα που η χώρα βρίσκεται σε πένθος και έχουν ανασταλεί όλες οι πολιτικές εκδηλώσεις.