«Οι δυνάμεις συνεχίζουν και προελαύνουν σύμφωνα με το σχέδιο και χτυπούν σκληρά τον εχθρό» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ Γιοάβ Γκάλαντ σχετικά με την πορεία της επιχείρησης στη Γάζα.

Επίσης, ο Γκάλαντ ανέφερε ότι οι επιθέσεις κατά της Χαμάς αναμένεται να αυξηθούν: «Η συστηματική επίθεση κατά των τρομοκρατών της Χαμάς επεκτείνει τα επιτεύγματα, θα συνεχιστεί και θα αυξηθεί».

IDF: πλάνα από επιχείρηση διάσωσης τρυματιών Ισραηλινών στρατιωτών

Εν τω μεταξύ, πλάνα από το εσωτερικό του ελικοπτέρου των ισραηλινών αμυντικών δυνάμεων, με τη μονάδα 669 να διασώζει τραυματίες από τη Λωρίδα της Γάζας, έδωσε στη δημοσιότητα o ΙDF.

Στη σχετική ανακοίνωση σημειώνεται ότι από την αρχή του πολέμου, οι στρατιώτες της Μονάδας 669 (Ειδική Τακτική Διάσωσης), ιατρικές ομάδες και μοίρες μεταφορικών ελικοπτέρων της ισραηλινής αεροπορίας, επιχειρούν υπό συνθήκες πτώσης πυρών βαθιά μέσα στη Λωρίδα της Γάζας για τη διάσωση και την παροχή ιατρικής περίθαλψης σε στρατιώτες των IDF.

Μέχρι στιγμής, μονάδες πεζικού και ειδικών δυνάμεων των IDF έχουν πραγματοποιήσει 150 επιχειρήσεις, μεταφέροντας 260 τραυματισμένους στρατιώτες σε ισραηλινά νοσοκομεία.

Οι κινητές ομάδες της μονάδας 669 παρέχουν πρωτοβάθμια ιατρική περίθαλψη και διασώζουν στρατιώτες από το εσωτερικό της Λωρίδας της Γάζας. Τα μέλη της ομάδας απομακρύνουν τους τραυματίες από την περιοχή.