Αποτέλεσμα της συνεχούς προσπάθειας που γίνεται με εντατικούς ελέγχους και ξεκάθαρους κανόνες στη λειτουργία της αγοράς οδήγησε ώστε ο πληθωρισμός τροφίμων στη χώρα μας να βρίσκεται για έναν ακόμη μήνα, χαμηλότερα από ότι συνολικά στις χώρες της Ευρωζώνης.
Αυτό σημειώνουν κύκλοι του υπουργείου Ανάπτυξης σχετικά με τον πληθωρισμό τροφίμων. Πιο αναλυτικά, όπως σχολιάζουν από το υπουργειο Ανάπτυξης: Τον Φεβρουάριο ο πληθωρισμός τροφίμων στη χώρα μας - σύμφωνα με τη Eurostat - έκλεισε στο 0,5%, που είναι για έναν ακόμη μήνα η χαμηλότερη επίδοση στις χώρες της Ευρωζώνης (μέσος όρος 2,7%).
Αποτέλεσμα της συνεχούς προσπάθειας που γίνεται με εντατικούς ελέγχους και ξεκάθαρους κανόνες στη λειτουργία της αγοράς. Το υπουργείο Ανάπτυξης παραμένει προσηλωμένο στην προσπάθεια διαφύλαξης του υγιούς ανταγωνισμού και της προστασίας του καταναλωτή, με στόχο την αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών.
Εντός των επόμενων ημερών θα ανακοινωθεί και ο νέος Κώδικας Δεοντολογίας για εκπτώσεις και προσφορές.
Φέτος οι τιμές στα Σαρακοστιανά είναι στα ίδια ή και σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με πέρυσι. Αυτό αναφέρουν κύκλοι του υπουργείου Ανάπτυξης.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Ανάπτυξης προκύπτουν τα εξής:
-Κατεψυγμένα ψάρια (π.χ. βακαλάος): -3,1%
-Κατεψυγμένα θαλασσινά (π.χ. γαρίδες, μύδια, καλαμάρια): -9,5%
-Ψωμί (π.χ. λαγάνες): +0,2%
-'Αλλα προϊόντα τροφίμων (π.χ. χαλβάς, αλοιφές, κ.ο.κ.): 0,0%