Συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη έχει προγραμματιστεί για αύριο, το πρωί της Τετάρτης και συγκεκριμένα, στις 11:00, στο Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού.

Όπως αναφέρεται, μεταξύ άλλων, θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σταϊκούρα και τον αρμόδιο υφυπουργό Νίκο Ταχιάο για την καταγραφή και την πρώτη εκτίμηση των βλαβών στα έργα υποδομής στις πληγείσες περιοχές μετά την κακοκαιρία Daniel.

Ακόμα, ο κ. Σταϊκούρας θα παρουσιάσει το νομοσχέδιο αρμόδιου υπουργείου για την ενσωμάτωση των Οδηγιών 2021/1187 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 7ης Ιουλίου 2021, περί μέτρων εξορθολογισμού για την προώθηση της υλοποίησης του διευρωπαϊκού δικτύου μεταφορών και 2022/738 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 6ης Απριλίου 2022, περί μισθωμένων οχημάτων χωρίς οδηγό στις οδικές εμπορευματικές μεταφορές.

Επιπλέον οι κ. Σταϊκούρας και Ταχιάος θα εισηγηθούν σχετικά με έργα για την αναβάθμιση των υποδομών και των μεταφορών: α) Σύμβαση ανάθεσης και λειτουργίας συντήρησης δικτύου μετρό Θεσσαλονίκης, β) Σύμβαση βελτίωσης 9ης Εθνικής Οδού (Παράκαμψη Γιάλοβα Π.Ε. Μεσσηνίας), γ) Κήρυξη αναγκαστικής απαλλοτρίωσης ακινήτων για την κυκλοφοριακή αναβάθμιση της Εσωτερικής Περιφερειακής Οδού Θεσσαλονίκης.

Παρουσιάσεις νομοσχεδίων από υπουργεία Εσωτερικών, Ανάπτυξης, Δικαιοσύνης και Τουρισμού 

Επίσης, η υπουργός Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως και η υφυπουργός Βιβή Χαραλαμπογιάννη θα παρουσιάσουν το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, με τίτλο «Νέο πλαίσιο επιλογής διοικήσεων των φορέων του δημοσίου και ενίσχυση της αποτελεσματικότητάς τους». Από πλευράς του, ο υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης θα παρουσιάσει το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για τη σύσταση, οργάνωση και λειτουργία Μονάδων Αυξημένης Φροντίδας για την περίθαλψη ασθενών με αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια. 

Στη συνέχεια, ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας θα προχωρήσει σε παρουσίαση του νομοσχεδίου του αρμόδιου υπουργείου για την ενσωμάτωση της Οδηγίας 2021/2101 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 24ης Νοεμβρίου 2021 για τη δημοσιοποίηση στοιχείων φορολογίας εισοδήματος από ορισμένες επιχειρήσεις και υποκαταστήματα και του άρθρου 1 της Οδηγίας 2019/1151 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 20ης Ιουνίου 2019, όσον αφορά στη χρήση ψηφιακών εργαλείων και διαδικασιών στον τομέα του εμπορικού δικαίου ως προς τους αποκλεισμένους διευθυντές.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης θα παρουσιάσει το νομοσχέδιο του αρμόδιου υπουργείου για την εφαρμογή διατάξεων του Κανονισμού 2021/784 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 29ης Απριλίου 2021 σχετικά με την πρόληψη της διάδοσης τρομοκρατικού περιεχομένου στο διαδίκτυο. 

Με τη σειρά της, η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη θα παρουσιάσει εργανιστικό νομοσχέδιο του σχετικού υπουργείου. Τέλος, ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος θα εισηγηθεί σχετικά με την έγκριση στόχων υπουργείων για το 2024 στο πλαίσιο του Ενοποιημένου Σχεδίου Κυβερνητικής Πολιτικής.