Σε έκτακτες τροποποιήσεις προηγούμενων αποφάσεων που έχουν στόχο να διευκολύνουν τους πολίτες και τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από την κακοκαιρία στις φορολογικές υποχρεώσεις τους προχώρησε ο υφυπουργός Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης. Αξιοποιώντας τις αντίστοιχες ευνοϊκές ρυθμίσεις βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, ο κ. Θεοχάρης αναθεώρησε τις προθεσμίες καταβολής βεβαιωμένων οφειλών, καθώς και την κατά περίπτωση αναστολή των εισπράξεων από τις αρμόδιες ΔΟΥ. Η παράταση για την καταβολή φορολογικών οφειλών φτάνει έως και τους 6 μήνες. 

Συγκεκριμένα: 

- Στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας της Περιφέρειας Θεσσαλίας και στον Δήμο Ιστιαίας - Αιδηψού της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, παρατείνονται για δύο μήνες, δηλαδή μέχρι και τις 6/11/2023 οι προθεσμίες καταβολής των βεβαιωμένων στις ΔΟΥ/ΚΕΜΕΕΠ/ΚΕΦΟΜΕΠ/ΚΕΒΕΙΣ οφειλές, οι οποίες λήγουν ή έληξαν από 4/9/2023 μέχρι και 6/11/2023 των φυσικών και νομικών προσώπων και οντοτήτων που έχουν κύρια κατοικία ή έδρα ή εγκατάσταση στις ανωτέρω περιοχές οι οποίες έχουν πληγεί από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου και έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

- Στις Δημοτικές Ενότητες Ελυμνίων, Νηλέως και Κηρέως του Δήμου Λίμνης-Μαντουδίου-Αγίας Άννας της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, στη Δημοτική Κοινότητα Αλμυροποτάμου της Δημοτικής Ενότητας Στυραίων του Δήμου Καρύστου της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και στον Δήμο Ερμιονίδας της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας της Περιφέρειας Πελοποννήσου. παρατείνονται για δύο μήνες, δηλαδή μέχρι και τις 6/11/2023 οι προθεσμίες καταβολής των βεβαιωμένων στις ΔΟΥ/ΚΕΜΕΕΠ/ΚΕΦΟΜΕΠ/ΚΕΒΕΙΣ οφειλών, οι οποίες λήγουν ή έληξαν από 5/9/2023 μέχρι και 6/11/2023, των φυσικών και νομικών προσώπων και οντοτήτων με κύρια κατοικία ή έδρα ή εγκατάσταση στις ανωτέρω περιοχές οι οποίες έχουν πληγεί από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου 2023 και έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

- Στον Δήμο Τροιζηνίας - Μεθάνων της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων της Περιφέρειας Αττικής, στις Δημοτικές Ενότητες Ελάτειας του Δήμου Αμφίκλειας - Ελάτειας της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, στον Δήμο Λαμιέων της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, στον Δήμο Αίγινας της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων της Περιφέρειας Αττικής, στις Δημοτικές Κοινότητες Νέας Επιδαύρου, Αρχαίας Επιδαύρου και Δήμαινας του Δήμου Επιδαύρου της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας της Περιφέρειας Πελοποννήσου, στον Δήμο Σαρωνικού της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής της Περιφέρειας Αττικής, στους Δήμους Δομοκού, Στυλίδας και Μακρακώμης της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας παρατείνονται για δύο μήνες, δηλαδή μέχρι και τις 6/11/2023 οι προθεσμίες καταβολής των βεβαιωμένων στις ΔΟΥ/ΚΕΜΕΕΠ/ΚΕΦΟΜΕΠ/ΚΕΒΕΙΣ οφειλών, οι οποίες λήγουν ή έληξαν από 6/9/2023 μέχρι και 6/11/2023, των φυσικών και νομικών προσώπων και οντοτήτων με κύρια κατοικία ή έδρα ή εγκατάσταση στις ανωτέρω περιοχές οι οποίες έχουν πληγεί από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου 2023 και έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. 

Οι δόσεις ρυθμίσεων/διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής που λήγουν ή έληξαν από: 

-4/9/2023 μέχρι και 6/11/2023 για τα πρόσωπα της παρ. 1 του 'Αρθρου 1, 

-5/9/2023 μέχρι και 6/11/2023 για τα πρόσωπα της παρ. 2 του 'Αρθρου 1, 

-6/9/2023 μέχρι και 6/11/2023 για τα πρόσωπα της παρ.3 του 'Αρθρου 1 

παρατείνονται μετά το πέρας του προγράμματος ρύθμισης. 

Αναστέλλεται μέχρι και την:

-6/11/2023 η πληρωμή των βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων την 4/9/2023 οφειλών των προσώπων και οντοτήτων της περ. Α της παρ. 1, 

-6/11/2023 η πληρωμή των βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων την 5/9/2023 οφειλών των προσώπων και οντοτήτων της περ. Β της παρ. 1, 

-6/11/2023 η πληρωμή των βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων την 06.9.2023 οφειλών των προσώπων και οντοτήτων της περ. Γ της παρ. 1.