Στη συγκρότηση μίας «Task Force», δηλαδή μιας ομάδας εργασίας για την άμεση επίλυση ζητημάτων του Σιδηρόδρομου προχώρησε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και η δημιουργία της οποίας αποτελεί πρωτοβουλία του ίδιου του αρμόδιου υπουργού Χρήστου Σταϊκούρα. Μάλιστα, στη συγκεκριμένη ομάδα πρόκειται να συμμετέχουνη οι εκπρόσωποι όλων των εμπλεκόμενων φορέων των ελληνικών σιδηροδρόμων. 

Στόχος της «Task Force» είναι η τακτική συνεργασία και ο βέλτιστος δυνατός συντονισμός των δράσεων για την άμεση αντιμετώπιση εκκρεμών ζητημάτων και την καλύτερη λειτουργία του Σιδηροδρόμου, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση. Ακόμα, κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης στο υπουργείο αποφασίστηκε μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου, να διαμορφωθεί από τους φορείς μία τελική πρόταση για Συμφωνία-Πλαίσιο, η οποία θα ρυθμίζει όλες τις εκκρεμότητες μεταξύ των μερών.

Βασικός στόχος τα άμεσα αποτελέσματα για την αναβάθμιση των υπηρεσιών 

Βέβαια, αξίζει να αναφερθεί ότι απώτερος σκοπός αυτής της προσπάθειας που αναμένεται να γίνει είναι να υπάρξουν άμεσα αποτελέσματα για την αναβάθμιση των υπηρεσιών του παρεχόμενου μεταφορικού έργου, επ' ωφελεία των επιβατών και του συνόλου των χρηστών του δικτύου.

Στη σύσκεψη υπό τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σταϊκούρα συμμετείχαν οι γενικός γραμματέας Μεταφορών Γιάννης Ξιφαράς και Υποδομών Κωνσταντίνος Μαγουλάς, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ Παναγιώτης Τερεζάκης, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ Χρήστος Παληός, ο πρόεδρος της ΓΑΙΑΟΣΕ Κωνσταντίνος Κεσεντές, η διευθύνουσα σύμβουλος της ΓΑΙΑΟΣΕ Ιωάννα Δούνια, ο διευθύνων σύμβουλος της Hellenic Train Maurizio Capotorto, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες.