Μια συγκλονιστική υπόθεση εξετάζουν με άκρα μυστικότητα οι Ελληνικές αρχές ασφαλείας καθώς η πορεία εξιχνίασής της δημιουργεί τριγμούς με εμπλοκή κυκλωμάτων μαφιόζων, διακινητών λευκής σάρκας και εμπόρων βρεφών!

ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΣΙΜΑΤΗ

Το ανατριχιαστικό στην πολύκροτη υπόθεση , αφορά ένα κομβόι γυναικών από τη Βουλγαρία σε προχωρημένες εγκυμοσύνες που προέκυψαν εκβιαστικά , ένα σύγχρονο σκλαβοπάζαρο νεαρών γυναικών που μεταφέρονται για να γεννήσουν στην Ελλάδα και τα βρέφη –αγνώστου πατρός γι αυτές- πωλούνται για παράνομες υιοθεσίες!!. Όσες αλλοδαπές μητέρες αντιδρούν η δεν είναι συνεργάσιμες με το κύκλωμα , φαίνεται να μην ….ακολουθούν το δρομολόγιο του μαρτυρίου ενώ όσες προσπαθήσουν να σπάσουν το νόμο της σιωπής «τιμωρούνται» με συνοπτικές διαδικασίες και καταλήγουν σε άγνωστο προορισμό.

Απόρρητο έγγραφο της Γερμανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (BND)

Το νησί της Κρήτης είναι μια από τις περιοχές που φαίνεται να καταλήγουν τα ανυποψίαστα θύματα, οι γυναίκες που υπό καθεστώς εκφοβισμού και απειλών οδηγούνται σε ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες. Τα στοιχεία του ρεπορτάζ δεν επιβεβαιώνουν την πιο πιθανή προοπτική που είναι η δολοφονία τους και η πώληση των οργάνων τους!!…

Οι ανατριχιαστικές πληροφορίες εμπεριέχονται σε άκρως απόρρητο έγγραφο της Γερμανικής Υπηρεσίας Πληροφοριών (BND) που εστάλη την Άνοιξη του 2021 (Μάρτιο) σε αντίστοιχο νευραλγικό τμήμα των Ελληνικών αρχών ασφαλείας , ενημερώνοντας ότι ένα Γερμανικό κλιμάκιο πρακτόρων στην Κρήτη κατέγραψε μια ασυνήθιστη κίνηση αλλοδαπών γυναικών…. Παράλληλα, διέθεταν κι ένα σμήνος πληροφοριών ότι πρόκειται για γυναίκες από τη Βουλγαρία οι οποίες βρίσκονταν σε προχωρημένο στάδιο κύησης. Μάλιστα, με το κωδικό όνομα «Ρόδιοι» -κωδική ονομασία που χρησιμοποιούν για τους Γερμανούς αξιωματούχους οι Έλληνες επιχειρησιακοί πράκτορες τόσο της ΕΥΠ όσο και της Ελληνικής Αστυνομίας, έστειλαν τα ειδικού χειρισμού στοιχεία τους σε «συνδέσμους» τους στη Διεύθυνση οργανωμένου εγκλήματος, ενώ την υπόθεση συνεχίζει να παρακολουθεί Γερμανός αξιωματούχος της BND που είναι εγκατεστημένος στην Αθήνα.
Οι Ελληνικές αρχές ασφαλείας δεν αιφνιδιάστηκαν από τις λεπτομέρειες της πολύκροτης υπόθεσης και το εκρηκτικό περιεχόμενο του απορρήτου εγγράφου. Συνετά αναδιάταξαν τα κλιμάκια πληροφοριών και προσεκτικά συνεχίζουν το αθόρυβο έργο τους. Μάλιστα, ορισμένοι ξεκίνησαν την έρευνα ανάποδα , αναζητώντας πιθανά στοιχεία από Κέντρα Μεταμοσχεύσεων στο εξωτερικό η εξειδικευμένες κλινικές , στις οποίες μπορεί να καταλήγουν τα θύματα αυτής της βαρβαρότητας.

«Υπόθεση Χρυσοπούλου»

Η Κρήτη ήταν στο ερευνητικό στόχαστρο των έμπειρων στελεχών των υπηρεσιών ασφαλείας για αρκετές υποθέσεις διακίνησης γυναικών , για trafficking, για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ακόμα και για αγορά της μικρής νήσου Χρυσής (Γαιδουρονήσι) νοτίως της Κρήτης, όπου τα μαφιόζικα κυκλώματα αναζητούσαν τρόπους για να εγκαταστήσουν εκεί μια επιχείρηση- «πλυντήριο» για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες πράξεις!!…..Στην υπόθεση ενεπλάκη το υπουργείο Άμυνας που έδωσε σαφή εντολή ότι τίποτα δεν μπορεί να παραχωρηθεί σε ακριτική περιοχή !! Για να σβήσουν τα ίχνη τους όσοι προσπάθησαν να παραβούν το νόμο με τις εισηγήσεις τους για να αγοράσουν κάποιοι μεγαλόσχημοι τη νησίδα, στο φάκελο με την ονομασία «Υπόθεση Χρυσή» οι χειριστές τη μετονόμασαν σε «Υπόθεση Χρυσοπούλου» για να χαθεί από την διεισδυτική ματιά μελλοντικών ερευνητών η εισαγγελέων….
Πριν δυο μήνες οι αξιωματικοί της ασφάλειας που χειρίζονταν την υπόθεση του συζυγοκτόνου στα Γλυκά Νερά , Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, σήμαναν συναγερμό όταν πληροφορήθηκαν ότι ο κατά δήλωσή του δολοφόνος της 20χρονης Καρολάιν λίγο καιρό πριν τη στυγνή δολοφονία του πραγματοποίησε ένα μυστηριώδες ταξίδι στην Κρήτη!! Αρχικά θορυβήθηκαν καθώς προσπάθησαν να κάνουν συσχετισμό των πληροφοριών για τις Βουλγάρες εγκυμονούσες, το μαφιόζικο κομβόι από τη Βουλγαρία μέχρι την Κρήτη όπου θα ξεγεννούσαν , με την περίπτωση του δολοφόνου των Γλυκών Νερών. Όμως, δεν ανακοινώθηκε τίποτα –που σημαίνει πως είτε δεν βρέθηκε κάτι ενοχοποιητικό η πρόκειται για την πάγια «αρχή της σιωπής» για την Αστυνομία. Το βέβαιον είναι πως η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται και γι αυτή την υπόθεση, ακόμα πιο αθόρυβα από τον καιρό που εξιχνιάστηκε…

«Η υπόθεση της Κρήτης»

«Οι αρχές ασφαλείας πολλές φορές δεν ανακοινώνουν σημαντικά ερευνητικά αποδεικτικά, για να μην εξαφανιστούν στη συνέχεια τα στοιχεία του εγκλήματος», τονίζει στο toanifesto.gr ο επίτιμος Πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδας κ. Ελευθέριος Μιχαηλίδης.
Ο κ. Μιχαηλίδης συμπληρώνει ότι για τις πολύκροτες υποθέσεις όπως ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, trafficking, συναλλαγές μετά από εγκληματικές ενέργειες, υποθέσεις με χρυσές βίζες, διαφθορά κλπ ενημερώνεται για τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο Ευρωπαίος Εισαγγελέας.
Για την Ελλάδα Ευρωπαίος Εισαγγελέας είναι ο κ. Δημ.Ζημιανίτης που συνεπικουρείται από 7 βοηθούς ευρωπαίους εισαγγελείς οι όποιοι αφουγκράζονται όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα και αποστέλλουν στην Ευρώπη τις σημαντικές υποθέσεις που γι αυτές θα αποφασίσει ειδικό συμβούλιο. Η Ρουμάνα Λάουρα Κοντρούτσα Κέβεσι είναι η Ευρωπαία Γενική Εισαγγελέας που δίνει τον τόνο και τις εντολές για την πάταξη του διασυνοριακού εγκλήματος και της απάτης εντός της Ε.Ε.
«Για το αν ασχολούνται η όχι οι Ευρωπαίοι εισαγγελείς με την υπόθεση της Κρήτης, αυτά δεν λέγονται, ούτε επιβεβαιώνονται… Όσο μεγάλη κι αν είναι μια υπόθεση, δεν μπορεί να κλείσει…» τονίζει κοφτά ο πρώην Πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος.

Η δράση των μαφιόζων

Στο μεταξύ, τα τελευταία χρόνια οι Βαλκανικές χώρες και το μαφιόζικο οργανωμένο έγκλημα είναι στο στόχαστρο των διεθνών αρχών ασφαλείας και οι υπηρεσίες μεταξύ τους ανταλλάσσουν στοιχεία, με μια ικανοποιητική ροή πληροφοριών.
Η Ελλάδα έχει τρόπους να αναχαιτίσει το κύμα της εγκληματικότητας και της διεθνούς απάτης-ενώ αξιωματικοί υποστηρίζουν ότι έχουν λυμένα τα χέρια για την προσεκτική παρακολούθηση πολύκροτων υποθέσεων που έχουν καταστεί διεθνείς και κυρίως γνωρίζοντας ότι τις παρακολουθεί το «άγρυπνο μάτι» της Γενικής Ευρωπαίας Εισαγγελέας προτάσσοντας ουσιαστική άμυνα για εγκλήματα σε βάρος της Ευρωπαϊκής οικογένειας.
Ονόματα και διευθύνσεις μελών κυκλώματος σωματεμπορίας καθώς και τον τρόπο δράσης τους αποκαλύπτουμε σήμερα στο tomanifesto, μέσα από απόρρητα δελτία εσωτερικής διακίνησης της ΕΥΠ και της Αστυνομίας. Οι μαφιόζοι χρησιμοποιούσαν και κλεμμένες άδειες παραμονής και πιστοποιητικά του Υπουργείου Εσωτερικών –μια υπόθεση που αποκαλύφθηκε πριν μερικά χρόνια- παρά τις επισημάνσεις για προσεκτική φύλαξη τους από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Το οργανωμένο εμπόριο λευκής σαρκός είναι διαχρονικό, εξελίσσεται και πολλαπλασιάζεται ,παρά τις διακρατικές συμφωνίες για τον περιορισμό και την καταπολέμησή του. Υπό το νόμιμο μανδύα της λειτουργίας μιας επιχείρησης τύπου «εξυπηρέτηση αλλοδαπών στήνεται μια παράνομη γέφυρα ανάμεσα στις χώρες –αποστολείς και στις χώρες-αποδέκτες των άτυχων γυναικών. Που πριν το καταλάβουν έχουν πέσει στην πορνεία.

Απόρρητα έγγραφα

Τα απόρρητα έγγραφα που παρουσιάζουμε δείχνουν το μέγεθος του προβλήματος όσο και την οργάνωση που διατρέχει όλη την αλυσίδα της παρανομίας:
«Σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές που περιήλθαν στην υπηρεσία μας στην πρωτεύουσα της Ρωσίας και επι της οδού Noboriazas…..η υπήκοος Ρωσίας Δ…..Ιουλία σε συνεργασία με έναν άνδρα ονόματι Andr…… διατηρούν γραφείο εξυπηρέτησης αλλοδαπών στο οποίο χρησιμοποιείται η τηλεφωνική σύνδεση 007-495……του οποίου όμως η πραγματική δραστηριότητα εντοπίζεται στη διακίνηση γυναικών με σκοπό τη σεξουαλική εκμετάλλευση.

«Η επικοινωνία των ενδιαφερομένων γίνεται μέσω Ιντερνετ , όπου εκτίθενται φωτογραφίες των προς διακίνηση γυναικών και κατ’ αυτό τον τρόπο γίνεται η επιλογή τους. Για κάθε γυναίκα που επιλέγεται πληρώνεται το ποσό των 2.500 ευρώ μέσω Western Union και στη συνέχεια ακολουθεί η μετάβασή τους στην Ελλάδα με πτήσεις τσάρτερ ,είτε απευθείας ,είτε μέσω Γαλλίας και Γερμανίας. Ο ενδιαφερόμενος τις παραλαμβάνει στο αεροδρόμιο και έχει το δικαίωμα της σεξουαλικής εκμετάλλευσης των γυναικών αυτών για χρονικό διάστημα πέντε μηνών».

«Το ανωτέρω γραφείο έχει αναπτύξει μεγάλη δραστηριότητα και στην Κύπρο ,όπου συνεργάζεται με τον Κύπριο υπήκοο Κ.Κ…. με τηλέφωνο 0035722….Διεξάγεται επιχειρησιακή αναζήτηση σε αυτό το θέμα……».

 

«Ενοικίαση γυναικών»

Όπως αποδείχθηκε από την έρευνα της Ελληνικής Αστυνομίας που ακολούθησε το κύκλωμα χρησιμοποιούσε πράσινες κάρτες μαζί με άλλες «χρήσιμες» βεβαιώσεις και πιστοποιητικά προκειμένου να νομιμοποιήσει την παρουσία των άτυχων γυναικών στη χώρα μας. Αυτών των γυναικών που οι δουλέμποροι έστελναν μέσω μιας χρυσοφόρας τεθλασμένης γραμμής από την παγωμένη Μόσχα με σταθμούς τη Γαλλία η τη Γερμανία στην Ελλάδα προκειμένου να ενοικιαστούν (!!) για πέντε μήνες.

Σε άλλο απόρρητο δελτίο εξακρίβωσης της ΕΥΠ, δίνονται λεπτομέρειες για τη δράση μιας ομάδας εγκληματιών που είχαν βασική δραστηριότητα τη σωματεμπορία. Συγκεκριμένα παρακολουθείται η δράση του Σκοπιανού Αλ.Ζ…. γεννημένου στο Κίεβο της Ουκρανίας με πλούσια δράση στη σωματεμπορία , το οργανωμένο έγκλημα, το ξέπλυμα χρήματος και με πρωταγωνιστικό ρόλο στην πλαστογράφηση στοιχείων και φυσικά στη διακίνηση παράνομων μεταναστών από αφροασιατικές χώρες στην Ελλάδα. Ο Σκοπιανός είχε δηλώσει ότι εγκατέστησε στη Νέα Σμύρνη (οδός Β…..) εταιρία με έδρα τις Μπαχάμες . Αυτή ήταν η νόμιμη «μπίζνα» για να γίνονται οι «παράνομες δουλειές» αφού σύμφωνα με τα έγγραφα δρούσε ως μέλος του κυκλώματος οργανωμένου εγκλήματος. Η σπείρα εξασφάλιζε έναντι αμοιβής υπεύθυνες δηλώσεις Ελληνίδων με διάφορα προβλήματα(οικονομικά, ψυχολογικά) ότι είναι παντρεμένες με αλλοδαπούς. Οι περίφημοι «λευκοί γάμοι». Και υπέγραφαν όλα τα απαραίτητα χαρτιά που απαιτούνταν για την έκδοση των πιστοποιητικών παραμονής!!…

«Χώρα-φάντασμα»

Άλλα έγγραφα «αποκαλύπτουν» πως γινόταν ριφιφί στις δημόσιες υπηρεσίες για τις πράσινες κάρτες παραμονής των αλλοδαπών (περίοδος 2007-2009) όπου είχε παραβιαστεί ο φοριαμός ασφαλείας και κλάπηκαν 4.174 αχρησιμοποίητες άδειες παραμονής ενώ σε άλλες Νομαρχίες είχαν κλαπεί περισσότερες από 2.000 πράσινες κάρτες. Παράλληλα οι Ελληνικές μυστικές υπηρεσίες υπογράμμιζαν με έγγραφο τους προς το Υπουργείο Εσωτερικών την προσπάθεια της Νομαρχίας Αθηνών να υποβαθμίσει το θέμα για να μην υπάρξουν αλυσιδωτές αντιδράσεις.
Σε άλλα έγγραφα αναφέρεται και ο ρόλος της χώρας-φάντασμα της Υπερδνηστερίας (αποσχισθέν τμήμα της Μολδαβίας) μιας χώρας που δεν υπάρχει στους χάρτες και που στο εσωτερικό της Ρωσόφωνης επικράτειάς της διακινείται παράνομο εμπόριο όπλων ,ναρκωτικών και κυρίως κυκλώματα νονών επενδύουν ένα μεγάλο μέρος των κερδών του trafficking. Με καταδικαστικές αποφάσεις η Ε.Ε απαγορεύει την οποιαδήποτε Ευρωπαϊκή εμπορική δραστηριότητα με τη «χώρα-φάντασμα» ενώ οι υπουργοί και αξιωματούχοι της βαρύνονται με σωρεία κατηγοριών και απαγορεύεται η διέλευσή τους εντός της Ε.Ε.

«Εκβιασμοί, απαγωγές, προστασία»

Άλλα διαβαθμισμένα έγγραφα των Ελληνικών μυστικών υπηρεσιών (Διεύθυνση Γ’ –Τμήμα 9α) αναφέρονται στην προσπάθεια εξάρθρωσης της Ελληνο-Βουλγαρικής μαφίας (εκβιασμοί, απαγωγές, προστασία κ.α) όπου Έλληνες επιχειρηματίες για να σώσουν τις επιχειρήσεις τους στη Βουλγαρία πληρώνουν αδρά τις υπηρεσίες του οργανωμένου εγκλήματος που δρα με την ανοχή Βουλγάρων κρατικών αξιωματούχων.
Ο επίτιμος Πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος κ. Ελ. Μιχαηλίδης που παρακολουθεί στενά όσα συμβαίνουν στη «μεταλλική καρδιά» της Ευρώπης στις Βρυξέλλες και στα κέντρα λήψης αποφάσεων για το ανθρώπινο αύριο της Ευρωπαϊκής οικογένειας, μας λέει:
«Πόσοι αστυνομικοί, τελωνειακοί και στελέχη πληροφοριών στην Ελλάδα έχουν τη δυνατότητα να χειριστούν τα στοιχεία και να αποδείξουν τα εγκλήματα; Αυτοί θα «βγάλουν το λαγό» ,όπως λέμε χαρακτηριστικά. Το ίδιο και οι δημοσιογράφοι .Που κάθε τους είδηση πλέον ανιχνεύεται ,ερευνάται και αποτελεί την αφορμή για να κινηθεί ο Ευρωπαίος Εισαγγελέας και οι 7 βοηθοί του στην Ελλάδα. Μια είδηση που δημοσιεύεται, πλέον δεν πάει χαμένη».