«Βρισκόμαστε σε μια φάση όπου υπάρχουν πολλές αντιφατικές δηλώσεις, όχι μόνο από τον Νετανιάχου, αλλά ακόμα και από τις ΗΠΑ. Άλλα λέει ο Μπάιντεν, άλλα λέει ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου. Και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, μετά την Σύσκεψη (σ.σ. για τους αμάχους στη Γάζα) βλέπουμε μια μετακίνηση των δηλώσεων. Ξαφνικά ανακαλύψαμε την αναλογικότητα. Ξαφνικά ανακαλύψαμε τη διάκριση των αμάχων, ενώ ήταν θέματα που υπήρχαν από την πρώτη στιγμή» δήλωσε στην ΕΡΤ ο Στέλιος Φενέκος. Καυτηριάζοντας την στάση των ηγετών στον πόλεμο Ισραήλ Χαμάς ο υποστράτηγος εν αποστρατεία εστίασε στην ανείπωτη ανθρωπιστική κρίση που εξελίσσεται στη Μέση Ανατολή και όχι στα «ζητήματα πολιτικής ορθότητας», όπως τα χαρακτήρισε.

Μιλώντας στην εκπομπή «Συνδέσεις» και στους παρουσιαστές Χριστίνα Βίδου και Κώστα Παπαχλιμίντζο για τα όσα συμβαίνουν στη Λωρίδα της Γάζας μετά τις επιχειρήσεις των ισραηλινών δυνάμεων εντός του αστικού ιστού εξήγησε ότι αυτό φανερώνει ότι «έχει μειωθεί τελείως η επιχειρησιακή ικανότητα της Χαμάς». Ωστόσο επέκρινε την ένταση των στρατιωτικών επιχειρήσεων λέγοντας χαρακτηριστικά : «η δικαιολογία ότι θα πρέπει να συνεχίσουμε την ίδια ένταση των επιχειρήσεων γιατί φοβόμαστε μήπως ξανακάνει το ίδιο η Χαμάς είναι υπερβολική. Κάτι που ειπώθηκε και στη σύσκεψη που έγινε στο Παρίσι».

Ο ίδιος εκτίμησε ότι «το Ισραήλ θα αναγκαστεί να κάνει μικρές παύσεις. Από σήμερα υπάρχει πάλι μια μετακίνηση αμάχων και ένας νέος ανθρωπιστικός διάδρομος».