O αποκλεισμός του Στέφανου Τσιτσιπά στα προημιτελικά του Masters 1000 του Μόντε Κάρλο κόστισε στον Έλληνα πρωταθλητή δύο θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη, με συνέπεια από την τρίτη να βρεθεί στην πέμπτη του ranking που ανακοίνωσε σήμερα (17/4) η ATP.

Αυτή ήταν η μεγαλύτερη απώλεια στις πρώτες 30 θέσεις της κατάταξης, στην κορυφή της οποίας παραμένει ο Νόβακ Τζόκοβιτς (Σερβία) με δεύτερο τον Κάρλος Αλκαράθ (Ισπανία).

Από μία θέση κέρδισαν ο Κάσπερ Ρουντ (Νορβηγία, 3ος) και ο Ντανιίλ Μεντβένεφ (Ρωσία, 4ος) για να προσπεράσουν τον Έλληνα πρωταθλητή, ενώ ο νικητής του Μόντε Κάρλο, Αντρέι Ρούμπλεφ (Ρωσία), παρέμεινε έκτος.

Την πρώτη δεκάδα συμπληρώνουν (κατά σειρά αναφοράς) οι, Χόλγκερ Ρούνε (Νορβηγία), Γιανίκ Σίνερ (Ιταλία), Φέλιξ Αλιασίμ (Καναδάς) και Τέιλορ Φριτζ (ΗΠΑ).

Στις Γυναίκες, η Μαρία Σάκκαρη παρέμεινε στο Νο 9 της παγκόσμιας κατάταξης στην WTA. Στην πρώτη θέση ακλόνητη παραμένει η Πολωνή Ίγκα Σφιόντεκ, ακολουθούμενη από την Αρίνα Σαμπαλένκα (Λευκορωσία, 2η) και την Αμερικανίδα Τζέσικα Πέγκουλα (3η).

Ακολουθούν οι Ονς Ζαμπέρ (Τυνησία, 4η), Καρολίν Γκαρσιά (Γαλλία, 5η), Κόκο Γκοφ (ΗΠΑ, 6η), Έλενα Ριμπάκινα (Καζακστάν, 7η), Ντάρια Καζάτκινα (Λευκορωσία, 8η) και μετά την Σάκκαρη, στη δέκατη θέση, βρίσκεται η Τσέχα Πέτρα Κβίτοβα.