ΥΠΕΣ: Το έργο του Ελύτη μας εμπνέει για να προχωρήσουμε μπροστά

by news

Σαν σήμερα, στις 18 Οκτωβρίου του 1979, η Σουηδική Ακαδημία αναγγέλλει την απονομή του Νόμπελ Λογοτεχνίας στον Οδυσσέα Ελύτη «για την ποίησή του, που με φόντο την ελληνική παράδοση, με αισθηματοποιημένη δύναμη και πνευματική οξύνοια ζωντανεύει τον αγώνα τού σύγχρονου ανθρώπου για ελευθερία και δημιουργία».

Ο «Ποιητής του Αιγαίου» παρίσταται στην καθιερωμένη τελετή απονομής του βραβείου στις 10 Δεκεμβρίου του 1979 και παραλαμβάνει το βραβείο από τον βασιλιά Κάρολο Γουστάβο, γράφοντας μια χρυσή σελίδα στην ιστορία της ελληνικής γραμματείας.

Το Υπουργείο Εσωτερικών με ανάρτησή του στο f/b μας θυμίζει αυτή την υπέροχη στιγμή σημειώνοντας χαρακτηριστικά: “Ο Οδυσσέας Ελύτης τιμάται σαν σήμερα με το Νόμπελ Λογοτεχνίας για την ποίησή του. Ο Ελύτης ύμνησε την ελληνική γλώσσα, την ελληνική δημιουργικότητα και δόξασε την Ελλάδα στα πέρατα της γης. Το σπουδαίο έργο του εμπνέει γενιές και γενιές, μας δίνει την ελπίδα ότι έχουμε τα εφόδια και τα μαθήματα του παρελθόντος για να προχωρήσουμε μπροστά!”. 

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα