Υπαρκτός σουρεαλισμός!

by MANIFESTO

Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή για τον νόμο που αφορά την συνεπιμέλεια αλλά …πήρε τους βουλευτές του κι έφυγε. Πράξη δεύτερη: Ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της Βουλής ανακοίνωσε ότι το κόμμα του «σπάει» τα μέτρα για την πανδημία και σύσσωμοι οι βουλευτές του θα τρέχουν να δίνουν το «παρών» στις συνεδριάσεις!

του Νίκου Γ. Σακελλαρόπουλου

Ο Αλέξης Τσίπρας κι οι περισσότεροι από τους ομαδάρχες του έγιναν κομμουνιστές την εποχή που ο κομμουνισμός κατέρρεε. Έτσι, λάτρεψαν μα δεν έζησαν (έστω κι εκ του μακρόθεν) τον υπαρκτό σοσιαλισμό. Σήμερα η εφηβική τους ανησυχία μετατράπηκε σε μέγιστη έφεση προς τον υπαρκτό σουρεαλισμό!

Τι άλλο εκτός από σουρεαλισμό δηλώνουν τα καμώματα αυτά;

Ακούστε: Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία στο νομοσχέδιο που επρόκειτο να γίνει νόμος, για τη συνεπιμέλεια των παιδιών. Μέχρι εδώ όλα καλά. Άλλωστε είχε πρόθεση να καταδείξει και να αναδείξει την άρνηση δυο βουλευτών (της Όλγας Κεφαλογιάννη και της Μαριέττας Γιαννάκου) της κυβερνητικής πλειοψηφίας να το υπερψηφίσουν, για να λέει ότι στη Νέα Δημοκρατία υπάρχουν «ρωγμές». Δικαίωμά του.

Όμως, παρά τούτο, οι βουλευτές του σηκώθηκαν κι έφυγαν…. διαμαρτυρόμενοι, λέει, επειδή  είναι… περιστολή  των κοινοβουλευτικών διαδικασιών ο τρόπος που λειτουργεί το κοινοβούλιο, υπό  τις υγειονομικές συνθήκες που επιβάλει ο κορoνοϊός! Όπου ορίζεται συγκεκριμένος αριθμός ταυτόχρονης παρουσίας  βουλευτών στο κτήριο.

Αυτογκόλ! Ή ο υπαρκτός σουρεαλισμός που λέγαμε. Μόλις ακούστηκε ότι είναι πιθανότατο να έχει διαρροές κι ο ΣΥΡΙΖΑ, σηκώθηκαν κι έφυγαν. Μαζί τους και το κόμμα της κυρίας Γεννηματά και το ΚΚΕ. Αυτοί έφυγαν με το πρόσχημα του ευτελισμού της διαδικασίας από τον ΣΥΡΙΖΑ που τους κάλεσε να ψηφίσουν ονομαστικά και σηκώθηκε και έφυγε!

Πάμε παρακάτω. Ενώ λοιπόν ο Αλέξης Τσίπρας είχε ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία αλλά τελικά πήρε τους βουλευτές του κι έφυγε, μετά δήλωνε ότι  «από αύριο» οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι όλοι παντού (θα παρουσιαστούν δηλαδή μαζικά στο Κοινοβούλιο), επειδή η κυβέρνηση είναι «κακοποιητής της δημοκρατίας». Μάλιστα, κάλεσε τον Μητσοτάκη να βάλει τέλος στην «καραντίνα της δημοκρατίας»!!!  Προφανώς δεν ήξερε ότι αυτό δεν αφορά τον Μητσοτάκη αλλά τον πρόεδρο της Βουλής που σωστά έχει αποδεχτεί τις εισηγήσεις της υγειονομικής υπηρεσίας.

Μα είναι κι άλλο: Είναι ο ίδιος άνθρωπος που πριν λίγο καιρό ζητούσε να σταματήσει να νομοθετεί η Βουλή για να σταματήσουν οι διαδηλώσεις!!! Τουτέστιν, υπαρκτός σουρεαλισμός Νο 2, σε λίγες μόνο ώρες…

Ιδού λοιπόν, η Αριστερά! Ιδού ο ΣΥΡΙΖΑ! Ιδού κι ο Αλέξης Τσίπρας! Πότε με τον Κουφοντίνα, πότε με το τσιμέντωμα της Ακρόπολης, πότε με τα Πανεπιστήμια και την αστυνόμευσή τους, πότε με τα …ρίσκα των διαδηλώσεων σε καιρό πανδημίας, πότε με το ξεστοκάρισμα των εμβολίων, πότε με τη σκεπασμένη βελόνα που έκανε εμβόλιο ο Μπακογιάννης  και τόσα άλλα…

Αλλά τι να λέμε τώρα, όταν την περίοδο που κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ … διαδήλωνε ο ΣΥΡΙΖΑ;

 

 

 

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα