Συνάντηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη με την υπουργό Τουρισμού για την ενίσχυση της ασφάλειας των τουριστικών προορισμών

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χαράλαμπος Λαλούσης είχε συνάντηση με την Υπουργό Τουρισμού Ιωάννα Δρέττα, με θέμα την ενίσχυση της ασφάλειας στα νησιά και τις περιοχές αυξημένου τουριστικού ενδιαφέροντος της χώρας, κατά την τουριστική περίοδο. Παρών στη συνάντηση ήταν και ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης Μιχαήλ Καραμαλάκης.

Ο κ. Λαλούσης διαβεβαίωσε την κα Δρέττα πως έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ενίσχυσης των τουριστικών προορισμών, των αεροδρομίων και των πυλών εισόδου-εξόδου της χώρας.

Αναφερόμενος στο επιχειρησιακό σχέδιο της Ελληνικής Αστυνομίας, ο Υπουργός είπε πως αυτό υλοποιείται ήδη, με ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης με επί πλέον 1671 αστυνομικούς και 1035 δόκιμους αστυνομικούς.

Με το πέρας της συνάντησης ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη δήλωσε:

«Η ασφάλεια, είναι μία ιδιαίτερα σημαντική προϋπόθεση για την ενίσχυση του τουρισμού, καθώς κανείς δεν επιλέγει να επισκεφθεί μία ξένη χώρα, εάν δεν αισθάνεσαι απολύτως ασφαλής. Τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο σε τουριστικές ροές κι εφέτος αναμένουμε ακόμη μεγαλύτερη ενίσχυση.

Αυτό αποτελεί μία έμπρακτη απόδειξη του συστηματικού και αποτελεσματικού έργου που έχει γίνει στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στην ΕΛ.ΑΣ., τα τελευταία χρόνια. Αυτό το έργο έχει αναγνωριστεί σε όλο τον κόσμο και οι πολίτες από κάθε γωνιά της γης επιλέγουν την Ελλάδα γιατί γνωρίζουν ότι αποτελεί έναν απολύτως ασφαλή προορισμό», είπε.