Μια οικογένεια αγωνιά για την τύχη του παιδιού της που χάθηκε και αναζητείται εδώ και περίπου έξι ημέρες. Και όμως τρολ από αριστερά και ακροδεξιά επιχειρούν να εγείρουν θέμα διότι η μητέρα του είναι εισαγγελέας στην υπόθεση της τραγωδίας των Τεμπών.

Καμία ντροπή, καμία ενσυναίσθηση –λέξη που τους αρέσει να χρησιμοποιούν κι έχουν κάνει καραμέλα–, παρά μόνο ευκαιρία για να παίξουν διάφορα σενάρια και θεωρίες συνωμοσίας. Η αντίδραση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου αλλά και αυτή της Ένωσης Εισαγγελέων, αν μη τι άλλο, δείχνει το μέγεθος της αδυναμίας κάποιων να αποφύγουν τα μικροκομματικά παιχνίδια.

Η επιχείρηση συσχέτισης της εξαφάνισης με την τραγωδία προκάλεσε την αντίδραση της κ. Αδειλίνη, η οποία σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι «το γεγονός της εξαφάνισης υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες του γιου συναδέλφου εισαγγελέα εφετών είναι ένα ανθρώπινο οδυνηρό περιστατικό, η παρουσίαση και ο σχολιασμός του οποίου, από ειδησεογραφικής πλευράς, δεν προσφέρονται για οποιασδήποτε μορφής εκμετάλλευση, με το πρόσχημα της ενημέρωσης».

Και προσθέτει με έμφαση: «Εκφράζουμε τη θλίψη και αγανάκτησή μας για την προσπάθεια μερίδας του Τύπου να συνδέσει ή να συσχετίσει, καθ' οιονδήποτε τρόπο, το συμβάν αυτό με την άσκηση των εισαγγελικών καθηκόντων της συναδέλφου και μητέρας του αναζητούμενου προσώπου».

Όμως και η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος πήρε θέση υπογραμμίζοντας ότι «με αφορμή δημοσιεύματα, δηλώσεις και "αναλύσεις" δήθεν ειδικών, που αναφέρονται στην εξαφάνιση, υπό συνθήκες που διερευνώνται, συγγενικού προσώπου εισαγγελικής λειτουργού, και επιχειρούν να συνδέσουν το γεγονός αυτό με την άσκηση των καθηκόντων της συγκεκριμένης εισαγγελικής λειτουργού και τον χειρισμό από αυτή δικογραφιών σε βάρος "γνωστών παραγόντων της τοπικής κοινωνίας", η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος εκφράζει τη θλίψη και την αγανάκτησή της για την επιχειρούμενη, μέσω των δημοσιευμάτων αυτών, εκμετάλλευση, η οποία δεν συνιστά ειδησεογραφία και δημοσιογραφία, του ανθρώπινου πόνου και της αγωνίας των οικείων του εξαφανισθέντα».

Και καταλήγει: «Τονίζουμε για πολλοστή φορά ότι δημοσιεύματα, δηλώσεις και εικασίες που εκφεύγουν της πληροφόρησης και υπό τον μανδύα της δήθεν ενημέρωσης του κοινού, μετατρέπουν τον ανθρώπινο πόνο σε εμπόρευμα, προς δημιουργία εντυπώσεων και ικανοποίηση ιδίων συμφερόντων, δεν προσήκουν σε πολιτισμένη κοινωνία, δεν ωφελούν και πρέπει επιτέλους να εκλείψουν».

Διότι περί αυτού πρόκειται. Για εκμετάλλευση του ανθρώπινου πόνου και της αγωνίας των συγγενών και των φίλων του εξαφανισθέντα. Βέβαια ποιος θα περίμενε κάτι διαφορετικό τη στιγμή που η τραγωδία των Τεμπών έχει γίνει αντικείμενο πολιτικής εκμετάλλευσης καιροσκόπων και πολιτικών που κάνουν καριέρα πατώντας πάνω στον ανθρώπινο πόνο και την αγανάκτηση.