Τη μη λειτουργία αρδευτικού έργου στο αγρόκτημα Δήμητρας, καταγγέλουν 29 αγρότες της Δήμητρας.

Με επιστολή τους προς την εφημερίδα «Ελευθερία» της Λάρισας, ζητούν την παρέμβαση των υπευθύνων προκειμένου να ξεπεραστεί το πρόβλημα.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, πρόκειται για έργο για το οποίο δαπανήθηκαν ίσως και 800.000 ευρώ από το πρόγραμμα «Μπαλτατζής». Ξεκίνησε το 2010, παραδόθηκε πέρυσι αλλά δεν λειτουργεί!

Κι αυτό γιατί –σύμφωνα με τους αγρότες- απαιτείται η τοποθέτηση αυξομειωτή πίεσης (το κόστος του εκτιμάται σε 8.000 με 10.000 ευρώ), ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος αντί ποτίσματος να πλημμυρίζουν τα χωράφια.

Το αρδευτικό του αγροκτήματος Δήμητρας έγινε για να ανακουφίσει περί τα 2.500-3.000 στρέμματα της περιοχής. Μόνο τα υπόγεια δίκτυα άρδευσης καλύπτουν το 75% του κόστους του έργου, καθιστώντας το ταυτόχρονα και από τα πιο ακριβά για τους χρήστες, αφού, όπως έλεγαν, ανεβάζει στα 70-75 ευρώ ανά στρέμμα το κόστος στους χρήστες του.

Το έργο βρίσκεται στη δικαιοδοσία του ΤΟΕΒ Πηνειού, ενώ υπεύθυνος φορέας είναι ο Δήμος Αγιάς.

Η επιστολή-διαμαρτυρία των αγροτών έχει ως εξής:

«Οι κάτωθι αγρότες της περιοχής Δήμητρας του Δήμου Αγιάς, μετά από συγκέντρωση με θέμα τη συζήτηση για το αρδευτικό έργο του Αγροκτήματος Δήμητρας, διαπίστωσαν ότι αυτό δεν λειτουργεί.

Ζητάμε, λοιπόν, από κάθε υπεύθυνο, Δημοτική Αρχή Αγιάς, Περιφερειακή Αρχή, ΤΟΕΒ, αντίστοιχο Υπουργείο, να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για να λυθεί το πρόβλημα άμεσα.

Η αρδευτική περίοδος ξεκίνησε και η υπομονή μας έχει εξαντληθεί.

Ζητάμε από όλους τους προαναφερόμενους δέσμευση με χρονο-διάγραμμα για το πότε θα δοθεί λύση στο θέμα. Δεν πάει άλλο! Μόνο με μεγάλα λόγια και πλατιά χαμόγελα δεν λύνεται το πρόβλημα».

Τη διαμαρτυρία υπογράφουν οι αγρότες: Γιαννακός Θεόδωρος, Παπαγεωργίου Παναγιώτης, Τζαλαχάνης Στυλιανός, Πλατής Βασίλειος, Ντιμπουρλιάγκας Κωνσταντίνος, Χαϊνταρλής Γεώργιος, Κούτρας Βασίλειος, Κρίγκας Γεώργιος, Πλατής Ηλίας, Γκουσγκούνης Γεώργιος, Χαϊνταρλής Δημήτριος, Αλευράς Γεώργιος, Φιλοκώστας Ιωάννης, Πολύζος Ευάγγελος, Πατσάς Κυριάκος, Σωτηρίου Βασίλειος, Κακαλιάγκα Καλλιόπη, Πολύζος Παύλος, Βούλγαρης Ιωάννης, Κωνσταντινίδης Γεώργιος, Μουσμούλης Παναγιώτης, Μουσμούλης Αντώνιος, Δολαπτσής Απόστολος, Χλιάπη Θεόνη, Κουκουλιός Βασίλειος, Πολύζος Μάκης, Κούτρας Θωμάς, Καβλακούδης Ιωάννης, Μπουρνούδης Βασίλειος