Το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε η Δώρα Γκουντούρα στη σπάθη στο Πλόβντιβ της Βουλγαρίας, διοργάνωση που έχει χαρακτήρα ευρωπαϊκού πρωταθλήματος για τα ατομικά των τριών όπλων.

Με πέντε νίκες και μία μόνο ήττα στους ομίλους, η Ελληνίδα ξιφομάχος προκρίθηκε στο κυρίως ταμπλό. Πέρασε με μπάι στο ταμπλό των «64» και στις «32» νίκησε με 15-12 τη Βελγίδα Γιολίν Κορτίν. Στο ταμπλό των «16» νίκησε με 15-14 τη Μαλγκορζάτα Κόζατσουκ από την Πολωνία, ενώ στα προημιτελικά η Γκουντούρα ξεπέρασε το εμπόδιο της Βουλγάρας Γιοάνα Ιλίεβα, με 15-13 εξασφαλίζοντας το μετάλλιο. Όμως, στα ημιτελικά, η Γαλλίδα Μανόν Απετί Μπρουνέ νίκησε με 15-14 τη Δώρα Γκουντούρα, η οποία έμεινε στην 3η θέση.

Η Δέσποινα Γεωργιάδου, επίσης στη σπάθη, είχε μια σχετικά καλή παρουσία στους ομίλους, με τέσσερις νίκες σε έξι αγώνες και πέρασε στη φάση των 32. Εκεί έπεσε πάνω στην Ουγγαρέζα Πουστάι και τελικά λύγισε με 15-9 και πήρε την 23η θέση στη διοργάνωση. Η Μαρίνα Παϊζη με 5 ήττες στους ομίλους κατέλαβε την 49η θέση.

Στο ξίφος ασήσεως των ανδρών, ο Νίκος Κοντοχριστόπουλος και ο Ηλίας Γιάννος Ρίζος δεν προκρίθηκαν στο κυρίως ταμπλό και ολοκλήρωσαν την παρουσία τους στην 60ή και 67η θέση αντίστοιχα.