Το αδιαχώρητο δημιουργείται τις τελευταίες ημέρες στα επείγοντα των νοσοκομείων, καθώς η διασπορά κορωνοϊού, γρίπης και άλλων αναπνευστικών ιώσεων στην κοινότητα είναι μεγάλη.

O πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία Μιχάλης Γιαννάκος επισημαίνει ότι ο αριθμός των ασθενών που αναζητούν βοήθεια στα εφημερεύοντα νοσοκομεία είναι αυξημένος 30%. «Τα νοσοκομεία πιέζονται πάρα πολύ τις τελευταίες ημέρες από τους ασθενείς με παθολογικά και πνευμονολογικά προβλήματα. Πλην των ασθενών με κορονοϊό που στη πλειονότητα εμφανίζουν ήπια συμπτωματολογία, υπάρχει μεγάλη αύξηση των ασθενών με γρίπη και άλλες ιώσεις» λέει και προσθέτει ότι λόγω της έλλειψης πρωτοβάθμιας περίθαλψης η μοναδική επιλογή των πολιτών είναι οι μονάδες που εφημερεύουν. 

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ λέει ότι η αναμονή των ασθενών για εξέταση στα παθολογικά και πνευμονολογικά ιατρεία των εφημερευόντων νοσοκομείων ξεπερνά σε πολλές περιπτώσεις τις οκτώ ώρες και ότι οι κλίνες αρχίζουν να γεμίζουν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των εισαγωγών, τη Δευτέρα εισήχθησαν 80 ασθενείς με παθολογικά και πνευμονολογικά προβλήματα στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας από 45 που ήταν πριν από ένα μήνα.  Άλλοι 80 - 90 εισάγονται στον «Ευαγγελισμό», ενώ στην τελευταία εφημερία του Αττικού Νοσοκομείο εισήχθησαν 118 ασθενείς.  Στις τελευταίες εφημερίες του Σισμανογλείου εξετάζονται 90 με 100 ασθενείς με παθολογικά προβλήματα και εισάγονται 30 με 35 ασθενείς. 

Το Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης είναι «πρωταθλητής», αναφέρει ο κ. Γιαννάκος. Συνολικά οι εξεταζόμενοι ασθενείς στα ΤΕΠ ξεπερνούν τους 1.200 και οι εισαγωγές ασθενών με παθολογικά και πνευμονολογικά προβλήματα φτάνουν τους 120.