Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Μητσοτάκη – Τσίπρα: Για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού

30

Με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ξεκίνησε στο γραφείο του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στη Βουλή ο κύκλος των επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς και αφορά την διερεύνηση των προθέσεων τους ως προς το ζήτημα της ψήφου των Ελλήνων του εξωτερικού.

Προσπάθεια η οποία έχει στόχο την ανίχνευση κοινού τόπου με τα κόμματα της αντιπολίτευσης, δεδομένου ότι ο κ. Μητσοτάκης θα αναλύσει το σκεπτικό της κυβέρνησης για το ζήτημα.

Ο διάλογος

«Βλέπω έκανες αλλαγές στη διαρρύθμιση», ήταν το πρώτο σχόλιο του πρώην πρωθυπουργού, με τον κ. Μητσοτάκη να απαντά: «Αλλαγές μικρές», δείχνοντάς του τον χώρο.

«Βλέπω ξεκίνησες τις μεταρρυθμίσεις», είπε στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας, με τον πρωθυπουργό να σχολιάζει χαριτολογώντας: «Ναι, μεταρρύθμιση επίπλων».

Πέτσας: Άσκηση συναίνεσης, όχι επικοινωνιακό παιχνίδι

Για το θέμα της ψήφου των αποδήμων τοποθετήθηκε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, τονίζοντας πως πρόκειται για «άσκηση συναίνεσης, όχι επικοινωνιακό παιχνίδι».

«Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανέλαβε την πρωτοβουλία να συναντηθεί με τους πολιτικούς αρχηγούς για τη διευκόλυνση των Ελλήνων του εξωτερικού να ψηφίζουν από τον τόπο διαμονής τους.

Ελπίζουμε ότι η σημερινή πρωτοβουλία για αυτό το μείζον θέμα που αφορά εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες θα είναι μια επιτυχής άσκηση συναίνεσης και δεν θα μετατραπεί σε επικοινωνιακό παιχνίδι», δήλωσε.

Όλες οι ειδήσεις που έχουν σημασία, από την Ελλάδα και τον Κόσμο, έγκυρα και έγκαιρα στο tomanifesto.gr