Μια καθοριστική εξέλιξη για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης και την ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Ελλάδας έλαβε χώρα αυτή την εβδομάδα, καθώς δόθηκε το «πράσινο φως» για την έναρξη των εργασιών επέκτασης της προβλήτας 6.

Οι πρώτες κατασκευαστικές δραστηριότητες βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη, σηματοδοτώντας την απαρχή μιας στρατηγικής επένδυσης ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ. Το συγκεκριμένο έργο θεωρείται καίριας σημασίας για τον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ), καθώς θα ενισχύσει σημαντικά τη δυναμική και τις υποδομές του λιμανιού.

Με την ολοκλήρωση της επέκτασης, η Θεσσαλονίκη θα διαθέτει ένα λιμάνι με αναβαθμισμένες δυνατότητες διαχείρισης φορτίου, ικανό να ανταγωνιστεί ισχυρά κέντρα διακίνησης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Τα οφέλη για την τοπική κοινωνία και οικονομία είναι πολλαπλά. Κατά τη φάση της κατασκευής αναμένεται να δημιουργηθούν περίπου 4.000 νέες θέσεις εργασίας, ενισχύοντας σημαντικά την απασχόληση και την τοπική αγορά.

Η προβλήτα 6 δεν αποτελεί μόνο ένα τεχνικό έργο υποδομής, αλλά και έναν αναπτυξιακό πυλώνα, που εντάσσεται στο μακροπρόθεσμο σχέδιο του ΟΛΘ για την ενίσχυση της Θεσσαλονίκης ως κομβικού σημείου στην εφοδιαστική αλυσίδα της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.