Στη σύλληψη μιας 83χρονης στη Ρόδο που παραχωρούσε το σπίτι της σε παράτυπους μετανάστες έναντι χρηματικής αμοιβής, προχώρησαν στελέχη του λιμενικού σώματος.

Σε νομότυπη έρευνα στην οικία της 83χρονης, βρέθηκαν οκτώ αλλοδαποί που στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων, ενώ εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν τρεις αμφιβόλου γνησιότητας ταυτότητες.

Στο πλαίσιο της προανάκρισης που διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ρόδου, η 83χρονη ημεδαπή αναγνωρίστηκε ως η ιδιοκτήτρια της ανωτέρω οικίας, στην οποία διέμεναν οι εν λόγω αλλοδαποί, οι οποίοι κατέβαλαν ημερησίως το ποσό των είκοσι ευρώ κατ' άτομο.

Η διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων σε συνεργασία με την Λιμενική Αρχή Ρόδου, αναλύει και επεξεργάζεται όλα τα μέχρι στιγμής συλλεχθέντα στοιχεία και διερευνά όλα τα περαιτέρω ενδεχόμενα.

Στο μεταξύ, στη σύλληψη είκοσι πέντε παράτυπων μεταναστών προχώρησαν στελέχη του λιμενικού στον λιμένα Ακαντιάς Ρόδου, πριν τον απόπλου επιβατηγού πλοίου.

Οι συλληφθέντες διαπιστώθηκε ότι στερούνταν νομιμοποιητικών εγγράφων, ενώ σε περαιτέρω έλεγχο των αποσκευών τους εντοπίστηκαν συνολικά δεκαοκτώ ταξιδιωτικά έγγραφα αμφιβόλου γνησιότητας.