Ξέφραγα αμπέλια θέλει τα ΑΕΙ ο ΣΥΡΙΖΑ

by Manifesto

“Αστυνομοκρατία” στα ΑΕΙ “βλέπει” ο ΣΥΡΙΖΑ και ζητά από την κυβέρνηση στοιχεία για τα περιστατικά σοβαρών αξιόποινων πράξεων. Και το κάνει αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ, λίγες μόνο ημέρες μετά τη χυδαία και φασιστική επίθεση που δέχτηκε μέσα στο Πανεπιστήμιο ο πρύτανης κ. Μπουραντώνης από ομάδα κουκουλοφόρων. Προφανώς η επίθεση αυτή στο λεξικό των συριζαίων μεταφράζεται… απλώς ως μια “ακτιβιστική ενέργεια” των “παιδιών”.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Να διαβιβάσει στη Βουλή τα στοιχεία για τα περιστατικά σοβαρών αξιόποινων πράξεων στα πανεπιστήμια, από την ημέρα που ίσχυσε η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, ζητούν 36 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Υπό τον τίτλο «Αστυνομοκρατία και στα Πανεπιστήμια», οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ απευθύνονται στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη και «με αφορμή τις πρόσφατες εξαγγελίες του Πρωθυπουργού και επ’ ευκαιρία των εισηγήσεων των Υπουργών Παιδείας και Θρησκευμάτων και Προστασίας του Πολίτη σχετικά με την ίδρυση αστυνομικού σώματος που θα εδρεύει μόνιμα στα πανεπιστημιακά ιδρύματα και θα έχει τη δυνατότητα προληπτικής ή κατασταλτικής επέμβασης οποιαδήποτε στιγμή του 24ώρου εντός των χώρων των Α.Ε.Ι.», τον καλούν να ενημερώσει τη Βουλή, «πόσα περιστατικά σοβαρών αξιόποινων πράξεων, για τα οποία χρειάστηκε επέμβαση δημόσιας αστυνομικής δύναμης, έχουν καταγραφεί στους χώρους των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων της χώρας από τις 09 – 08 – 2019, ημερομηνία δημοσίευσης της διάταξης με την οποία η παρούσα Κυβέρνηση κατήργησε το πανεπιστημιακό άσυλο, έως σήμερα».

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα