«Η οικονομική συνεργασία ΕλλάδαςΙσπανίας μπορεί να αποκτήσει ακόμη μεγαλύτερο βάθος και στρατηγική προοπτική», ανέφερε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία και Εξωστρέφεια, Τάσος Χατζηβασιλείου, από τη Μαδρίτη. Ο κ. Χατζηβασιλείου επανέλαβε τη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης για την προσέλκυση επενδύσεων και την ενίσχυση της εξωστρέφειας. «Μέσα από προσεκτικά σχεδιασμένες πρωτοβουλίες, διαμορφώνουμε ενεργά το μέλλον της Ελλάδας ως αξιόπιστου κόμβου πληροφορικής, ενέργειας, logistics και εμπορίου, αξιοποιώντας την κομβική γεωγραφική της θέση», υπογράμμισε.

Ο κ. Χατζηβασιλείου βρίσκεται στη Μαδρίτη επικεφαλής ελληνικής επιχειρηματικής αποστολής, συνοδευόμενος από εκπροσώπους ελληνικών επιχειρήσεων από τους τομείς της ενέργειας, των κατασκευών, των μεταφορών, των τροφίμων, της υγείας, των υπηρεσιών, του λιανεμπορίου και της πληροφορικής.

Απευθυνόμενος στα μέλη του Elcano Royal Institute for International and Strategic Studies, ένα από τα κορυφαία ισπανικά think tanks στρατηγικής ανάλυσης, συζητώντας για τις γεωπολιτικές εξελίξεις στην Ευρώπη και τη Μεσόγειο, καθώς και για το μετασχηματισμό της ελληνικής και της ευρωπαϊκής οικονομίας.

Όπως δήλωσε, «η Ελλάδα και η Ισπανία, δύο χώρες που βρίσκονται στα γεωγραφικά άκρα της Μεσογείου, έχουν αποδείξει ότι μοιράζονται κοινές αξίες και στρατηγικά συμφέροντα. Η στενή μας συνεργασία στο πλαίσιο της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και του σχήματος MED9, αναδεικνύει το κοινό μας όραμα για μια Ευρώπη με ενεργειακή αυτάρκεια και γεωπολιτική σταθερότητα.

Οι χώρες μας έχουν τη βούληση και την ικανότητα να προωθήσουν πολιτικές που ενισχύουν την ανθεκτικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας και την περιφερειακή συνεργασία, τόσο εντός της Μεσογείου όσο και με εταίρους στη Μέση Ανατολή και την Αφρική».

Ο υφυπουργός συναντήθηκε με την Ισπανίδα υφυπουργό Οικονομίας, Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, κ. María Amparo López Senovilla και απεύθυνε χαιρετισμό στο Επιχειρηματικό Συνέδριο Ελλάδας – Ισπανίας.