Με ιδιαίτερη επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκε το διήμερο γαστρονομικό και πολιτιστικό ταξίδι που διοργάνωσε για πρώτη φορά ο Δήμος Ηλιούπολης μέσα από το 1o Φεστιβάλ Γευσιγνωσίας.


Στο Φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 6 Μαΐου και την Κυριακή 7 Μαΐου στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ηλιούπολης (Πλατεία Φλέμινγκ) συμμετείχαν 9 Πολιτιστικοί Σύλλογοι της πόλης, που αντιπροσωπεύουν διάφορα γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας και περιελάμβανε γευσιγνωσία με παραδοσιακά υλικά, παραδοσιακές συνταγές φαγητών αλλά και τις μοντέρνες εκδοχές τους, γλυκών, χορούς από τον κάθε τόπο από τα χορευτικά τμήματα των Συλλόγων, χορωδίες και ζωντανή παραδοσιακή μουσική.


Οι Σύλλογοι που συμμετείχαν: Αρκάδων «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης», Αρμεναίων Κυπαρισσίας Μεσσηνίας, Aιτωλοακαρνάνων «Αγία Ελεούσα», Ελευθεριανιτών Ναυπακτίας «Αγία Παρασκευή», Ηπειρωτών, Θεσσαλών «Νικόλαος Πλαστήρας», Κερκυραίων «οι Φαίακες», Κρητών και Λευκαδίων «η Φανερωμένη».


Ο Δήμαρχος Ηλιούπολης κ. Γιώργος Χατζηδάκης δήλωσε: «Η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία! Μόνο την πρώτη μέρα, υπολογίζουμε ότι το Φεστιβάλ μας επισκέφθηκε 2.500 με 3.000 άτομα. Ειλικρινά δεν περιμέναμε τόσο πολύ κόσμο. Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ για την παρουσία σας! Είναι δεδομένο ότι θα γίνει θεσμός για την πόλη μας, γιατί αγκαλιάστηκε τόσο πολύ απ’ όλους σας αλλά και γιατί και οι 9 Πολιτιστικοί Σύλλογοι της πόλης μας που συμμετείχαν προσέφεραν και τα τοπικά παραδοσιακά εδέσματα και βέβαια απολαύσαμε παραδοσιακούς χορούς, χορωδίες και ζωντανή παραδοσιακή μουσική. Τους ευχαριστούμε πολύ όλους γιατί έδειξαν την ενότητα των Φορέων της πόλης μας. Νιώθω πολύ χαρούμενος και περήφανος γιατί είναι ένα διήμερο πολιτισμού για την Ηλιούπολη. Εύχομαι σύντομα να απολαύσουμε το 2ο Φεστιβάλ Γευσιγνωσίας. Να είστε όλοι καλά!»


Παρευρέθηκαν:

-O Πρόεδρος του Συλλόγου Αρκάδων Ηλιούπολης κ. Νικόλαος Αντζινάς,
-η Πρόεδρος του Συλλόγου Αρμεναίων Κυπαρισσίας κα Αργυρώ Αδαμοπούλου,
-ο Υπεύθυνος Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων του Π.Σ. Aιτωλοακαρνάνων κ. Θανάσης Κουρέτσης,
-ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ελευθεριανιτών Ναυπακτίας κ. Ισίδωρος Σερέτης,
-ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ηπειρωτών κ. Κώστας Πριμηκύρης,
-ο Πρόεδρος του Π.Σ. Θεσσαλών κ. Γρηγόρης Αναγνώστου,
-ο Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Κερκυραίων κ. Σπύρος Καρύδης,
-ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών κ. Ντίνος Μανταδάκης
-ο Πρόεδρος του Συλλόγου Λευκαδίων κ. Γιάννης Φουρλάνος,
καθώς και τα μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων όλων των προαναφερόμενων Συλλόγων.


Επίσης, η υφυπουργός Μετανάστευσης & Ασύλου – υποψήφια βουλευτής της ΝΔ Νοτίου Τομέα κα Σοφία Βούλτεψη, ο βουλευτής της ΝΔ – υποψήφιος στο Νότιο Τομέα Χάρης Θεοχάρης, η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ – υποψήφια στο Νότιο Τομέα κ. Τόνια Αντωνίου, ο Αντιπεριφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Δημόπουλος, υποψήφιοι βουλευτές, o υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Ιωακειμίδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτης Βιδάλης, όλοι οι αντιδήμαρχοι του Δήμου Γιάννης Αντζινάς, Γιάννης Πούλος, Κώστας Σεφτελής, Χριστίνα Σερέτη, Αποστόλης Στασινόπουλος, Σταύρος Γεωργάκης και Φώτης Χρυσουλάκης, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων Στάθης Ψυρρόπουλος, Τάσος Ευσταθίου, Γαβριήλ Αραμπατζής και Δημήτρης Ευαγγέλου, η Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κα Ιωάννα Σκλαβενίτη που είχε και τον συντονισμό και την οργάνωση του Φεστιβάλ, ο Πρόεδρος του ΠΑΟΔΗΛ Θέμης Γιαννόπουλος, Δημοτικοί Σύμβουλοι, η Αντιπρόεδρος Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κα Γεωργία Λαγού, ο Αντιπρόεδρος Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Αλέξης Μπενέκης, η Αντιπρόεδρος του ΚΑΦΑΔΗΛ κα Γεωργία Τζούμα, υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.