Ούτε καν τη δεύτερη θέση δεν «αγγίζουν» ΠΑΣΟΚ και ΕΛΑΣ.
Η αδυναμία τους να πείσουν τον κόσμο αποτυπώνεται στις πρόσφατες δημοσκοπήσεις, στις οποίες, -όπως χαρακτηριστικά σχολίασε ο Χάρης Παυλίδης, στην εκπομπή «Σήμερα» του ΣΚΑΪ, ο «Ούτις» ο ομηρικός, ο «Κανένας» δηλαδή, «υπερβαίνει τα ποσοστά της Κεντροαριστεράς».
Αυτό για τον εκδότη του «Μανιφέστο» αποτελεί και το βασικό στοιχείο των δημοσκοπήσεων, μιας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι κυρίαρχος. «Ο Μητσοτάκης είναι κυρίαρχος. Για εμένα το βασικό είναι ο "Κανένας". Το "Κανένας" υπερβαίνει τα ποσοστά της Κεντροαριστεράς», είπε χαρακτηριστικά.
Το «σύμπτωμα» και τα Τέμπη
Σε άλλο σημείο ο Χάρης Παυλίδης χαρακτήρισε αναμενόμενη την απαράδεκτη κίνηση του Κυριάκου Βελόπουλου, να παρουσιάσει στη Βουλή δήθεν ανθρώπινα οστά από τα Τέμπη.
Όπως εξήγησε, υπάρχει ένα κοινό στο οποίο απευθύνεται ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, το οποίο προφανώς είναι έτοιμο να δεχθεί τέτοιες θεωρίες, κοινό που ο ίδιος θέλει να το συγκρατήσει. «Αυτό που έχει πολύ μεγάλη σημασία είναι το σύμπτωμα», τόνισε ο Χάρης Παυλίδης, εξηγώντας ότι ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης εκπροσωπεί ένα ποσοστό του ελληνικού λαού «εκφράζει, κάτι, κάτι σημαντικό», όπως αυτό αποτυπώνεται και στις δημοσκοπήσεις.
«Κάνει αυτό που κάνει γιατί θέλει να συγκρατήσει αυτό το ποσοστό», σημείωσε ο Χάρης Παυλίδης, θυμίζοντας δημοσκόπηση της διαΝΕΟσις που «έδειχνε» ότι το 1/3 το ελληνικού λαού θεωρεί ότι μας ψεκάζουν, κοινό στο οποίο απευθύνεται ο Κυριάκος Βελόπουλος.
Ωστόσο, όπως σημείωσε ο Χάρης Παυλίδης, με αφορμή τη στάση του Κυριάκου Βελόπουλου στα Τέμπη, ο οποίος σηκώνει ψηλά το λάβαρο της συνωμοσιολογίας, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, «δεν είναι ο μόνος, απλά βγαίνει μπροστά». «Δεν διαφέρει από άλλα κόμματα που είναι μέσα στη Βουλή αυτή τη στιγμή», τόνισε ο εκδότης του «Μανιφέστο».