Βρούτσης: Νέες ημερομηνίες πληρωμής συντάξεων Απριλίου

by Manifesto

Πιο νωρίς θα πληρωθούν οι συντάξεις τον Απρίλιο, ανακοίνωσε σήμερα Σάββατο (11.04.2020) ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης μέσω του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ.

Μάλιστα ο υπουργός Εργασίας σημείωσε ότι θα καταβάλλονται με βάση το εάν το τελευταίο ψηφίο του ΑΜΚΑ των συνταξιούχων είναι μονό ή ζυγό. Κατά συνέπεια, άλλη μέρα θα πληρωθούν οι συντάξεις όσων το ΑΜΚΑ τους λήγει σε μονό αριθμό και άλλη μέρα όσων το ΑΜΚΑ τους λήγει σε ζυγό αριθμό.

Έτσι, σύμφωνα με τα όσα είπε ο Γιάννης Βρούτσης, η καταβολή θα γίνει ως εξής:

ΙΚΑ – ΟΤΕ – ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Οι συντάξεις θα πληρωθούν στις 22 Απριλίου για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1 3 5 7 9.

Οι συντάξεις θα πληρωθούν στις 24 Απριλίου για τους συνταξιούχους που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0 2 4 6 8.

ΟΑΕΕ – ΟΓΑ – ΕΕΤΑΑ

Οι συντάξεις θα πληρωθούν στις 27 Απριλίου.

ΝΑΤ – Δημόσιο, ΔΕΗ – ΕΤΑΠ ΜΜΕ

Οι συντάξεις θα πληρωθούν στις 29 Απριλίου.

Γιατί γίνεται η αλλαγή πληρωμής των συντάξεων

Η αλλαγή αυτή στις πληρωμές των συντάξεων, γίνεται προκειμένου να μην υπάρξουν ξανά εικόνες συνωστισμού συνταξιούχων έξω από τα τραπεζικά καταστήματα.

Ξεκινά τη Μεγάλη Εβδομάδα η ψηφιακή έκδοση συντάξεων

Ο υπουργός Εργασίας, ανακοίνωσε ότι τη Μεγάλη Εβδομάδα ξεκινά πιλοτικά το πρόγραμμα της ψηφιακής έκδοσης συντάξεων για δυο μεγάλες κατηγορίες συνταξιούχων.

Χαρακτήρισε μάλιστα άθλο το όλο εγχείρημα και τόνισε ότι όχι μόνο δεν εγκαταλείφθηκε λόγω του κορωνοϊού, αλλά αντίθετα ξεκινά άμεσα πιλοτικά και τον Ιούνιο προγραμματίζεται «να πατηθεί το κουμπί της ψηφιακής σύνταξης».

Σχέδιο για πληρωμή των 800 ευρώ και για Μάιο – Ιούνιο

Αναφορικά με την έκτακτη ενίσχυση των εργαζομένων που πλήττονται από την αναστολή εργασίας λόγω κορωνοϊού, ο Γιάννης Βρούτσης τόνισε ότι έως χθες Παρασκευή (10.04.2020), είχαν υποβάλλει αίτηση για να λάβουν τα 800 ευρώ περίπου 730.000 εργαζόμενοι και οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι μπορεί να ξεπεράσουν τις 800.000.

Όλος αυτός ο πληθυσμός σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας θα πληρωθεί στις 15 και στις 16 Απριλίου και γίνεται μεγάλη προσπάθεια για να υπάρξει ακρίβεια στις ημερομηνίες.

Διαβεβαίωσε ότι η περίμετρος των μέτρων εφόσον συνεχίζεται η κρίση «θα διευρυνθεί και για τον Μάιο και τον Ιούνιο».

Με πληροφορίες από το skai.gr

Σχετικα Αρθρα

Η ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies και άλλες τεχνολογίες καταγραφής για να εξασφαλίσει την σωστή λειτουργία της Δέχομαι Περισσότερα