Το α' εξάμηνο του 2024, το Καυτανζόγλειο θα είναι σε πλήρη λειτουργία ως προς τα θέματα πυρασφάλειας και ηλεκτρομηχανικών εγκαταστάσεων, τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Γιάννη Δελή με θέμα «Τραγική η κατάσταση του Εθνικού Καυτανζόγλειου Σταδίου».

Ο κ. Βρούτσης, που υπενθύμισε την απόφασή του, της 31ης Αυγούστου 2023, που υποχρεώνει όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις να έχουν άδεια στατικής επάρκειας και πυρασφάλειας, είπε ότι και για τα δύο προβλήματα, η διοίκηση του Καυτανζογλείου έχει κάνει τις απαραίτητες μελέτες. Στη συνέχεια, είπε, θα γίνουν οι απαραίτητες διαγωνιστικές διαδικασίες και στόχος είναι το πρώτο εξάμηνο του 2024, να έχουν και τα δύο ικανοποιηθεί. «Άρα, το πρώτο εξάμηνο του 2024, το Καυτανζόγλειο θα έχει μία απόλυτη λειτουργία και όσον αφορά και την ηλεκτρομηχανικές εγκαταστάσεις και την άδεια πυρασφάλειας». Ανέφερε επίσης ότι κατατίθεται αμέσως στο Καυτανζόγλειο το ποσό του ενός εκατ. ευρώ για την κάλυψη αυτών των αναγκών, ενώ, σύμφωνα με την εκτίμηση της διοίκησης του Καυτανζογλείου, το ποσό για την πυρασφάλεια και τα ηλεκτρομηχανικά, δεν ξεπερνά τις 700.000 ευρώ.

Από την πλευρά του, ο κ. Δελής τόνισε την «χρόνια εγκατάλειψη και υποβάθμιση» του κρατικού σταδίου, με τη «συνενοχή» της περιφερειακής και δημοτικής αρχής. Με αφορμή την κήρυξη της Θεσσαλονίκης ως ευρωπαϊκής πρωτεύουσας αθλητισμού, από τον δήμαρχο της πόλης, όταν το Καυτατζόγλειο γίνεται από τις βροχές «κολυμβητήριο», τόνισε ότι αυτό που πρέπει να ειπωθεί είναι: «Κάν' το όπως ο (δήμαρχος Πατρέων) Πελετίδης στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο». Κάλεσε παράλληλα τον λαό να διεκδικεί αγωνιστικά το δικαίωμά του στον Αθλητισμό.