Στο πιο ψηλό σκαλί του παγκόσμιου βάθρου ανέβηκε ξανά, μετά από 14 χρόνια, η Εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης γυναικών, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, επικρατώντας με 12-9 της Ουγγαρίας στον μεγάλο τελικό.

Με αυτή την εντυπωσιακή εμφάνιση, τα κορίτσια της «γαλανόλευκης» σφράγισαν την δεύτερη παγκόσμια κατάκτηση στην ιστορία τους, μετά το έπος του 2011, σκορπίζοντας ενθουσιασμό και περηφάνια σε ολόκληρη τη χώρα.

Τη σπουδαία αυτή επιτυχία χαιρέτισε και ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα δήλωσε:

«Ελλάς Ολέ, Ολέ! Κορίτσια από παγκόσμιο χρυσάφι! Η Εθνική πανάξια Παγκόσμια Πρωταθλήτρια για δεύτερη φορά μετά από το 2011 και όλη η Ελλάδα στα ουράνια. Σας ευχαριστούμε!»