Ο Ρίσι Σούνακ προηγείται στην προτίμηση των βουλευτών για πρωθυπουργός της Αγγλίας με 112 και έπεται ο Μπόρις Τζόνσον ο οποίος έχει εξασφαλίσει τη στήριξη 100 βουλευτών, σύμφωνα με το BBC και τις Sunday Times.

Στους υποστηρικτές του Σούνακ περιλαμβάνονται ο πρώην υπουργός Οικονομικών και υπουργός Υγείας Σάντζιντ Τζάβιντ ο υπουργός Ασφαλείας Τομ Τούγκενταντ και ο πρώην αναπληρωτής πρωθυπουργός Ντόμινικ Ράαμπ.

O Τζόνσον έχει εξασφαλίσει 100 υποστηρικτές και μπορεί (αν θέλει) να λάβει μέρος στην ψηφοφορία για τη διαδοχή της Λιζ Τρας στην πρωθυπουργία της Βρετανίας, σύμφωνα με μία ανάρτηση που έκανε στο Twitter, ο υπεύθυνος για το πολιτικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα «The Sunday Times», Τιμ Σίπμαν ο οποίος βασίζεται σε ανώνυμη πηγή που βρίσκεται κοντά στον πρώην πρωθυπουργό της Βρετανίας.

Στο ίδιο μήκος κύματος είναι και η ανάρτηση που έκανε ο Κρις Μέισον του BBC.

Από την άλλα υπάρχουν αρκετοί οι οποίοι αμφισβητούν τη σχετική είδηση. Ανάμεσα στους αμφισβητίες είναι ο δημοσιογράφος, Ματ Τσόρλει. «Είναι περίεργο ότι μόνο οι μισοί από αυτούς το έχουν δηλώσει δημόσια. Αναρωτιέμαι τι κρύβεται πίσω από τη συστολή τους», έγραψε χαρακτηριστικά.