Στο στόχαστρο της αστυνομίας στη Βρετανία έχει μπει κυβερνοεπίθεση καθώς επιβάτες στους μεγαλύτερους σιδηροδρομικούς σταθμούς της χώρας έβλεπαν ένα ισλαμοφοβικό μήνυμα όταν επιχειρούσαν να χρησιμοποιήσουν υπηρεσίες Wi-Fi.

Το σύστημα Wi-Fi, το οποίο διαχειρίζεται ο όμιλος επικοινωνιών Telent, τέθηκε γρήγορα εκτός λειτουργίας αφότου επιβάτες κατήγγειλαν ότι τους εμφανίστηκε μήνυμα που αναφερόταν σε τρομοκρατικές επιθέσεις.

«Λάβαμε καταγγελίες περίπου στις 5:03 μμ χθες (25 Σεπτεμβρίου) για μια κυβερνοεπίθεση με ισλαμοφοβικά μηνύματα που εμφανίζονται σε κάποιες από τις υπηρεσίες Wi-Fi της εταιρείας Network Railservices», ανέφερε η βρετανική αστυνομία μεταφορών.

Το καλοκαίρι αυξήθηκε το αντι-ισλαμικό αίσθημα στη χώρα με ένα κύμα αντιμουσουλμανικών διαδηλώσεων σε εθνικό επίπεδο έπειτα από τον φόνο τριών νεαρών κοριτσιών σε επίθεση η οποία αρχικά είχε εσφαλμένα αποδοθεί σε ισλαμιστή μετανάστη έπειτα από παραπληροφόρηση στο διαδίκτυο.

Η Network Rail, ο όμιλος που διαχειρίζεται το μεγαλύτερο μέρος του σιδηροδρομικού δικτύου στη χώρα, ανακοίνωσε ότι σήμερα το Wi-Fi παραμένει εκτός λειτουργίας έπειτα από το περιστατικό που καταγράφηκε σε 19 σταθμούς, ανάμεσά τους στους London Bridge, Euston, Manchester Piccadilly και Edinburgh Waverley.

Η Telent από την πλευρά της ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι από την κυβερνοεπίθεση δεν επηρεάστηκαν προσωπικά δεδομένα των χρηστών και πρόσθεσε ότι το θέμα βρίσκεται πλέον στα χέρια της αστυνομίας.