Το βρετανικό κοινοβούλιο απαγορεύει τη χρήση του TikTok σε όλες τις συσκευές που περιλαμβάνονται στο δίκτυό του, μετά την αντίστοιχη απόφαση του Λονδίνου, την προηγούμενη εβδομάδα, να απαγορεύσει την εφαρμογή στις κυβερνητικές συσκευές.

“Μετά την απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει το TikTok στις κυβερνητικές συσκευές, οι επιτροπές τόσο της Βουλής των Κοινοτήτων όσο και των Λόρδων αποφάσισαν ότι το TikTok θα αποκλειστεί από όλες τις κοινοβουλευτικές συσκευές και το ευρύτερο κοινοβουλευτικό δίκτυο”, δήλωσε εκπρόσωπος του βρετανικού κοινοβουλίου, που με την απόφαση αυτή προστίθεται στη μακρά λίστα δυτικών οργανισμών που έχουν “μπλοκάρει” την κινεζική εφαρμογή για λόγους ασφαλείας.

“Η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για το κοινοβούλιο”, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του βρετανικού κοινοβουλίου, σύμφωνα με το Reuters.

Σημειώνεται ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες, ο Καναδάς, το Βέλγιο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχουν ήδη απαγορεύσει την εφαρμογή από κρατικές συσκευές.

Το TikTok τίθεται ολοένα και περισσότερο στο στόχαστρο ελέγχων λόγω των φόβων ότι τα δεδομένα των χρηστών της εφαρμογής, που ανήκει στην κινεζική εταιρεία ByteDance, θα μπορούσαν να καταλήξουν στα χέρια της κινεζικής κυβέρνησης, υπονομεύοντας τα δυτικά συμφέροντα στον τομέα της ασφάλειας.

Η απαγόρευση του βρετανικού κοινοβουλίου ανακοινώθηκε ενόσω ο διευθύνων σύμβουλος του TikTok κατέθετε ενώπιον Αμερικανών βουλευτών, που είναι πεπεισμένοι ότι η εφαρμογή πρέπει να αποκλειστεί επειδή αποτελεί πιθανή απειλή για την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ.