«Έχουμε μια φιλοδοξία σε αυτή την κυβέρνηση. Θέλουμε να είμαστε η πιο φιλοαγροτική κυβέρνηση που γνώρισε η Ελλάδα». Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων αργά χθες βράδυ Σαββάτου (11.01.2020) από την Καρδίτσα, στο πλαίσιο εκδήλωσης κοπής της καθιερωμένης πίτας, από τη ΔΗΜΤΟ Καρδίτσας της Νέας Δημοκρατίας, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκης Βορίδης.
Ο ίδιος, εν συντομία αναφέρθηκε στον πρόσφατο απολογισμό των σημαντικότερων δράσεων που έχει επιτύχει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κατά τη διάρκεια της θητείας του, καθώς επίσης και στους στόχους που έχουν τεθεί για το 2020.
Πρόκειται για δράσεις, όπως ανέφερε, που στοχεύουν στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής παραγωγής, στην αύξηση του εισοδήματος των παραγωγών αλλά και στον πρωτογενή τομέα, προκειμένου να καταστεί μια ελκυστική προοπτική.
Μιλώντας για τον αγροτικό κόσμο, είπε: «Οι σπουδαίοι Έλληνες πατριώτες – αγρότες, αποτελούν την ραχοκοκαλιά της παράταξής μας, και τη ραχοκοκαλιά της ταυτότητάς μας». Επίσης ο κ. Βορίδης, σημείωσε πως συντελείται σε όλη τη χώρα μας μια μεγάλη αλλαγή. Ο ίδιος όμως δεν παρέλειψε να τονίσει πως «υπάρχει ένας κίνδυνος να ξεχάσουμε τι περάσαμε 4,5 χρόνια, τι αφήσαμε πίσω μας». Μιλώντας για την σημερινή κυβέρνηση, τόνισε πως η «κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ακολουθεί με έναν πολύ συστηματικό και οργανωμένο τρόπο, και κυριολεκτικά αναμετριέται με αυτό, ένα πρόγραμμα το οποίο είχε εξαγγείλει, αναλυτικά, λεπτομερειακά προ των εκλογών».
«Η ανάλυση αυτού του προγράμματος, το γεγονός ότι όλα αυτά είχαν διατυπωθεί, στους πολίτες με έναν σαφή και ειλικρινή τρόπο, ώστε να μην αφήνει κανένα περιθώριο παρερμηνειών, ή οποιασδήποτε άλλης προσέγγισης. Και το γεγονός ότι το πρόγραμμα αυτό είχε εγκριθεί από τους πολίτες, αυτό είναι που διαμορφώνει ένα πρώτο πεδίο και σύγκρισης αλλά και άσκησης πολιτικής. Στην πραγματικότητα η κυβέρνηση αυτή τους πρώτους επτά μήνες, εκείνο που κάνει είναι βήμα – βήμα, σημείο – σημείο, τομέα – τομέα κυβερνητικής πολιτικής, να υλοποιεί αυτό το πρόγραμμα», ανέφερε ο υπουργός.
Μιλώντας τέλος, για την αγροτική παραγωγή ανέφερε πως αυτή έχει τελείως διαφορετικά προβλήματα και τελείως διαφορετικά προτάγματα, τα οποία οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε, οφείλουμε να χτίσουμε την ανταγωνιστικότητά της, οφείλουμε να κατανοήσουμε ότι ζούμε στο περιβάλλον των παγκοσμιοποιημένων αγορών, και οφείλουμε να δούμε πως μπορούμε να διεκδικήσουμε μερίδιο αυτών των αγορών προκειμένου να εξασφαλίσουμε εισόδημα στους αγρότες.