Αποστομωτική απάντηση στις κατηγορίες Τσίπρα εναντίον της κυβέρνησης για την τροπολογία μπλόκο Κασιδιάρη έδωσε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.

«Με όσα λέτε προσθέτετε στο αντισύστημα, στη θολούρα, στην οργή, αγανακτισμένοι ξανά, πάμε έναν κύκλο. Οι θέσεις πρέπει να είναι καθαρές. Εχει πει πράγματα το ΠΑΣΟΚ, η κυρία Λιακούλη, ο κ. Καστανίδης έχουν συμβάλλει στη διαμόρφωση της διάταξης. Να συνταχθείτε μαζί μας αλλιώς μένετε βαριά εκτεθειμένοι», απάντησε από την πλευρά του ο ΥΠΕΣ Μάκης Βορίδης.

Νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας προχώρησε σε προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό για το μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη, λέγοντας πως στη σημερινή τελευταία συνεδρίαση της Βουλής πριν από τις εκλογές, θα περίμενε κανείς να έρθει ο πρωθυπουργός, αλλά φοβάται την αντιπαράθεση και γι΄αυτό έστειλε τη θέση του τον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι γίνεται ο καλύτερος χορηγός του Κασιδιάρη και πως χειραγωγεί τη Δικαιοσύνη, με την τροπολογία μπλόκο που βέβαια δεν θα ψηφίσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Τσίπρας άφησε και αιχμές κατά του Μάκη Βορίδη, λέγοντας πως με το παρελθόν του, θα ήταν περίεργο να κατηγορεί την Αριστερά ότι κλείνει το μάτι στη Χρυσή Αυγή. «Αναρωτιέμαι αν το κάνει και ο πρωθυπουργός με όλα τα κόμματα της Αριστεράς.»

Οικονόμου: Δεν είναι η πρώτη φορά που δεν στέκεστε απέναντι στη Χρυσή Αυγή

Φυσικά η πρόκληση δεν μπόρεσε να μείνει αναπάντητη από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιάννη Οικονόμου ο οποίος είπε:

“Αναμέναμε ότι έστω και την τελευταία στιγμή ο κύριος Τσίπρας θα συναινούσε στο να υψωθεί ένα τείχος απέναντι στη συμμετοχή εγκληματικής οργάνωσης στις εκλογές. Δεν το έκανε. Επέλεξε να μην σταθεί απέναντι τους. Και δεν ήταν η πρώτη φορά. Τον αφήνουμε στην κρίση των δημοκρατικών πολιτών”, απάντησε ο Γιάννης Οικονόμου.