Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία για το κόμμα Κασιδιάρη από το υπουργείο Εσωτερικών – Τη Μεγάλη Τρίτη η ψήφιση – Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ και απάντηση Βορίδη – Πεδίο σύγκρουσης και η δήλωση Θεοδωρικάκου

Σε κλίμα έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης συνεχίζεται η προεκλογική περίοδος, με την «ατζέντα» να εμπλουτίζεται καθημερινά με νέα μέτωπα.

Τα νέα πεδία σύγκρουσης μεταξύ των δύο κομμάτων που διεκδικούν την πρώτη θέση στις εκλογές της 21ης Μαΐου, προέκυψαν από την κατάθεση της τροπολογίας-μπλόκο για το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη και από τις δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ζητά την αποπομπή του.

Η κυβέρνηση κατέθεσε την Παρασκευή την τροπολογία για το μπλόκο στο κόμμα Κασιδιάρη και τη Μεγάλη Τρίτη αναμένεται να τεθεί προς ψήφιση από το κοινοβούλιο. Το υπουργείο Εσωτερικών και ο Μάκης Βορίδης, στην πραναγγελία της τροπολογίας στη Βουλή, τόνισε ότι σκοπός της συμπληρωματικής τροπολογίας είναι «να ενισχύσουμε την δικαστική κρίση, να την θωρακίσουμε να την κάνουμε πιο ισχυρή ώστε αυτή η δικαστική κρίση να μην έχει κανένα περιθώριο αμφισβητήσεως όπου αυτή καταλήξει. Ούτε προδικάζουμε, ούτε ξέρουμε τί θα πει ο ‘Αρειος Πάγος, ούτε έχουμε μιλήσει με οποιονδήποτε, ούτε τίποτα σχετικό. Απλώς θέλουμε να είναι ισχυρή, να μην έχει κανένα περιθώριο αμφισβητήσεως. Γι’ αυτό και προς αυτή την κατεύθυνση, της ενισχύσεως της δικαστικής κρίσεως, θα είναι η εκδήλωση της συμπληρωματικής παρέμβασής μας στην διάταξη, η οποία έχει καταστρωθεί».

Και συνέχισε: «Θεωρούμε αδιανόητο το να υπάρχει καταδικασμένος για ηγεσία εγκληματικής οργανώσεως, ο οποίος να υποδύεται τον πολιτικό αρχηγό, τον πολιτικό καθοδηγητή, τον πολιτικό εκφραστή, τον αρχηγό κόμματος, τον φαινόμενο αρχηγό κόμματος. Τα έχουμε πει στη διάταξή μας αυτά».

Ο υπουργός Εσωτερικών πρόσθεσε ότι βλέπει μια συζήτηση σαν να περιμένει κάποιος αυτή η νομοθετική βούλησή μας έτσι όπως εκφράστηκε να μην ευοδωθεί. «Θα παρακαλούσα, όποιος το θέλει αυτό, όποιος εν τέλει θέλει το αποτέλεσμα να είναι να κατέβει το κόμμα Κασιδιάρη, να μας το πει ευθαρσώς με όποιο επιχείρημα έχει. Εγώ δεν έχω αντίρρηση. Εμείς λέμε τι θέλουμε. Εμείς λέμε ότι αυτό δεν είναι νοητό. Κι έχουμε κάνει μια νομοθεσία συγκεκριμένη κι έχουμε φτάσει σε ένα πλαίσιο το οποίο φτάσαμε μετά από πολύ σκέψη, μετά από πολύ βάσανο και μετά από μεγάλη ανάλυση μιας σειράς δεδομένων. Προφανώς σε συζητήσεις συνταγματικές όλοι έχουν τις απόψεις τους».

Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν άμεση, κάνοντας λόγο με ανακοίνωση για «ακροβασίες του κ. Μητσοτάκη» και για «τροπολογία φιάσκο».

«Όταν προειδοποιούσαμε για τις συνταγματικές ακροβασίες του κ. Μητσοτάκη με την τροπολογία για το κόμμα Κασιδιάρη, ο ίδιος μαζί με το ΚΙΝΑΛ απέρριψαν την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ και ψήφισαν μία τροπολογία που αποδεικνύεται δυστυχώς φιάσκο.

Ένα μήνα μετά και ενώ έχουν προκηρυχθεί εκλογές, διαβλέποντας το αδιέξοδο, ετοιμάζεται να φέρει νέα τροπολογία για να καλύψει το εγκληματικό του λάθος, παρεμβαίνοντας όμως ευθέως στη λειτουργία του Αρείου Πάγου και τη σύνθεση του δικαστικού Σώματος που θα αποφασίσει. Το μόνο που καταφέρνει όμως με αυτές τις συνταγματικές ακροβασίες είναι να προσδίδει αντισυστημικά χαρακτηριστικά και να φουσκώνει τα ποσοστά της ακροδεξιάς.

Ο κ. Μητσοτάκης τελικά όχι μόνο ευτελίζει την κοινοβουλευτική διαδικασία και τη Δημοκρατία, αλλά με τους ερασιτεχνισμούς του μετατρέπεται στον μεγαλύτερο χορηγό της Ακροδεξιάς.

Σε αυτήν την παρωδία θα αναλάβει μόνος του την ευθύνη», ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Θεοδωρικάκος: Κάποιοι θέλουν νεκρό για να πλήξουν την κυβέρνηση- Τσαπανίδου: Να αποπεμφθεί ο υπουργός

Μεγάλη κόντρα μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ξέσπασε μετά τις δηλώσεις του Τάκη Θεοδωρικάκου, σε πρωινή εκπομπή του ΟPEN. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ για τα γεγονότα έξω από την ΑΣΟΕΕ και ζήτησε από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καταδικάσει τους μπαχαλάκηδες, τονίζοντας:

«Κάποιοι μπαχαλάκηδες, οι οποίοι είναι καθοδηγούμενοι -γιατί έχουμε μπει πραγματικά και ουσιαστικά στην προεκλογική περίοδο- θέλουν να τινάξουν στον αέρα το πολιτικό κλίμα. Θέλουν να το δυναμιτίσουν. Μερικοί θέλουν και νεκρό. Το θέλουν επιμόνως εδώ και πάρα πολύ καιρό. Το ήθελαν και το καλοκαίρι, το ήθελαν και όταν έλεγαν ανοησίες για την εγκατάσταση της πανεπιστημιακής αστυνομίας στα πανεπιστήμια, το ήθελαν όταν μας έλεγαν πως είχαμε σκοτώσει ένα 5χρονο κοριτσάκι στο Έβρο, το ήθελαν όταν πήγαν να μας φορτώσουν το έγκλημα σε βάρος του 12χρονου κοριτσιού στον Κολωνό, κατηγορίες τις οποίες ξανά εκτοξεύουν τώρα, με πολύ μεγάλη προχειρότητα ιδιοτέλεια και επιπολαιότητα. Το θέλουν και αυτές τις ημέρες στην ΑΣΟΕΕ. Η αξιωματική αντιπολίτευση δεν βρίσκει μία λέξη για να καταγγείλει αυτούς τους μπαχαλάκηδες οι οποίοι επιτέθηκαν σε αστυνομικούς, οι οποίοι καίνε κάδους, οι οποίοι προσπαθούν να δυναμιτίσουν το κλίμα».

Η αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν άμεση, ζητώντας, δια στόματος της Πόπης Τσαπανίδου, την αποπομπή του υπουργού.

«Η σημερινή αθλιότητα του κ. Θεοδωρικάκου κατά του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, ξεπερνάει κάθε όριο. Σε μια πρωτοφανή προσπάθεια να τρομοκρατήσει τους πολίτες λίγο πριν τις εκλογές, χωρίς ίχνος ντροπής και κανένα αίσθημα ευθύνης, δεν δίστασε να δηλώσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ «θέλει νεκρούς».

Ο κ. Θεοδωρικάκος θα έπρεπε να απολογείται που επί των ημερών του η μαφία κάνει κουμάντο στο Υπουργείο του, που δεν μπορεί να προστατέψει ούτε την 12χρονη στον Κολωνό και η χώρα έχει εκτεθεί διεθνώς για την αστυνομική αυθαιρεσία.

Και όχι να προσπαθεί να κρύψει την αποτυχία του με τέτοιες άθλιες συκοφαντίες κατά των πολιτικών του αντιπάλων.

Καλούμε τον κ. Μητσοτάκη να αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί, να καταδικάσει τις βαθύτατα διχαστικές και συκοφαντικές δηλώσεις Θεοδωρικάκου και να διασφαλίσει την ομαλότητα στον δρόμο προς τις εκλογές.

Ο κ. Θεοδωρικάκος μετά τις ανατριχιαστικές σημερινές δηλώσεις του δεν μπορεί να παραμείνει στη θέση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη που θα έχει την ευθύνη της διεξαγωγής της εκλογικής διαδικασίας».

Η δήλωση της Πόπης Τσαπανίδου προκάλεσε την αντίδραση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, ο οποίος δήλωσε:

«Εκείνοι:

– που μας κατηγόρησαν ότι ξυπνήσαμε νωρίς τα παιδιά, όταν η Αστυνομία συνέλαβε τρεις εγκληματικές οργανώσεις στη φοιτητική Εστία Ζωγράφου
-που δεν ζήτησαν ποτέ συγγνώμη για τις προκλητικές συκοφαντίες τους περί δολοφόνων για το ανύπαρκτο πεντάχρονο κοριτσάκι στον Έβρο

– που εργαλειοποιούν για κομματικό όφελος την τραγωδία ενός 12χρονου κακοποιημένου κοριτσιού, παρότι οι φερόμενοι δράστες είναι ήδη στη φυλακή
– που επιτίθενται διαρκώς στην Ελληνική Αστυνομία
– που ο πολιτικός τους λόγος είναι ο ορισμός του τεχνητού διχασμού

Είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Δεν άλλαξε ποτέ. Δεν βρίσκει ούτε μία λέξη να καταδικάσει τους αναρχικούς, που πετούν πέτρες και μολότοφ στο κέντρο της Αθήνας. Θα πάρουν
την απάντηση που τους πρέπει από τις Ελληνίδες και τους Έλληνες στις 21 Μαΐου».

Πηγή: ΣΚΑΙ