Για αμηχανία και έλλειψη καθαρής θέσης από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε λόγο ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, ο οποίος αναρωτήθηκε αν τέτοια μορφής έωλη επιχειρηματολογία γίνεται λόγω άγνοιας ή το άλλο είναι το πραγματικό κίνητρο.

«Μήπως θέλετε να κατέβει στις εκλογές η Χρυσή Αυγή, πείτε το για να το λήξουμε», είπε απευθυνόμενος προς την πτέρυγα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, χαρακτηρίζοντας επικίνδυνη και υποκριτική την στάση του ΣΥΡΙΖΑ, την επιχειρηματολογία του οποίου ταύτισε με αυτή της Χρυσής Αυγής.

Σχετικά με τις ανησυχίες της αντιπολίτευσης ότι με την υπάρχουσα διατύπωση, υπάρχει ο κίνδυνος μελλοντικά να περιληφθούν κι άλλα κόμματα, ο κ. Βορίδης, ανέφερε ότι «με τη δική μας ερμηνεία, περιορίζεται μόνο στον αποκλεισμό των εγκληματικών οργανώσεων, ενώ με τη δική σας που λέει ότι πρέπει να ανιχνεύονται πολιτικά κίνητρα, υπάρχει ακριβώς αυτός ο κίνδυνος».

Και απευθυνόμενος προς τον ΣΥΡΙΖΑ, κατέληξε: «Πασχίζουμε να φράξουμε το δρόμο των εγκληματιών προς το Κοινοβούλιο κι ελπίζουμε να μας ακολουθήσετε».