Σκληρές αλήθειες, που αν μη τι άλλο εξουδετερώνουν το παραπλανητικό αφήγημα της Κουμουνδούρου περί δυναμικής αύξησης της εκλογικής επιρροής του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία, διατύπωσε κατά τη διάρκεια πρόσφατης ομιλίας του σε εκδήλωση μεγάλης οργάνωσης της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Αττική ο τομεάρχης Υγείας, Ανδρέας Ξανθός.

Το κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και ηγετική φυσιογνωμία στις τάξεις της ομάδας των 53, που ως γνωστόν έχει επανειλημμένως αποδοκιμάσει τους πολιτικούς τραμπουκισμούς και τις αντιπολιτευτικές εξυπνάδες του πάλαι ποτέ υφισταμένου του στο υπουργείο Υγείας, Παύλου Πολάκη, ο οποίος, επίσης με τη σειρά του, έχει ανταποδώσει τις αιχμές προς το πρόσωπο του -ειδικά στο θέμα των εμβολίων-, γκρέμισε με την ηχηρή παρέμβασή του το προεκλογικό success story των πραιτοριανών της Κουμουνδούρου.

Ο Ανδρέας Ξανθός χαρακτήρισε, όπως γράφει σήμερα η «Απογευματινή», «τραγική» την επικοινωνιακή επίδοση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην υπεροπλία της ΝΔ, άφησε σαφέστατα να εννοηθεί πως η περίφημη διεύρυνση προς τον χώρο του ΠΑΣΟΚ ήταν μια τρύπα στο νερό, καθώς στόχο είχε την προσέλευση μελών μίας χρήσεως, αλλά δεν οδήγησε μετά το συνέδριο στην ενδυνάμωση της «κοινωνικής δικτύωσης» του ΣΥΡΙΖΑ.

«Θέλουμε ένα άλλο κόμμα, πιο παρόν κοινωνικά, ενεργό και επιδραστικό, δεν αρκεί να βάζουμε όλα τα λεφτά μας στον Τσίπρα», ήταν το μήνυμα του. Μάλιστα έφτασε στο σημείο να ομολογήσει, όπως αναφέρει η «Απογευματινή», πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα «γηρασμένο» και «ανεπαρκές» σε επίπεδο ανθρώπινου δυναμικού, ειδικά στη νεολαία.

Συγκεκριμένα ο Α. Ξανθός, περιγράφοντας την προβληματική εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία, τόνισε: «Χρειάζεται δικτύωση» «Είναι τραγική η επικοινωνιακή μας επίδοση. Εν αντιθέσει προφανούς με την τρομερή επικοινωνιακή υπεροπλία που έχει αυτή η κυβέρνηση. Βλέπετε, κάθε μέρα ένα σύστημα μιντιακό συντονίζεται, κάνει το άσπρο μαύρο, πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες και δημιουργεί ένα κλίμα σε έναν ο οποίος έχει μια αδρή εικόνα και παρακολούθηση των γεγονότων, ότι εδώ έχουμε κοσμογονία. Κατά την άποψή μου, το πρόβλημα δεν είναι μόνο να έχουμε στελέχη να σταθούν στα μίντια. Κατά την άποψή μου, χρειαζόμαστε δικτύωση με ανθρώπους που έχουν επαφή με την κοινωνία. Εκεί που διαμορφώνονται οι κοινωνικοί συσχετισμοί. Με τους χώρους εργασίας, με τους πολιτιστικούς συλλόγους, με τα σωματεία, με τα επιμελητήρια, με τους επιστημονικούς φορείς και τους αθλητικούς συλλόγους. Θέλει μια άλλου τύπου κοινωνική επαφή και γείωση, η οποία δεν υπάρχει».

Ο πρώην υπουργός εξήγησε πως όλα τα παραπάνω υποτίθεται πως ήταν και το διακύβευμα του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, επιχείρημα που χρησιμοποιούσε και ο Αλέξης Τσίπρας για να δικαιολογήσει τη διαδικασία της εκλογής προέδρου και ΚΕ από τη βάση με την εγγραφή νέων μελών. Άνθρακες το συνέδριο «Υποτίθεται ότι αυτό ήταν το διακύβευμα του συνεδρίου, πώς θα μειώσουμε αυτή τη διαφορά. Θέλει τεράστια προσπάθεια, γι’ αυτό και κάναμε το άνοιγμα και είπαμε να μπούνε νέα μέλη, γι’ αυτό και δώσαμε τη δυνατότητα στους ανθρώπους να ψηφίσουν κ.λπ. Αλλά δεν θέλουμε απλώς ανθρώπους που πάνε κάθε τρία ή τέσσερα χρόνια να ρίχνουν μια ψήφο στην κάλπη του προέδρου ή της ΚΕ. Θέλουμε ανθρώπους οι οποίοι να είναι ενεργοί πολίτες. Θέλει επαφή, θέλει ενημέρωση, επιχειρήματα, τεκμηρίωση».