Στην πιο κρίσιμη καμπή του πολέμου στη Μέση Ανατολή, με τον κίνδυνο ευρύτερης ανάφλεξης περισσότερο ορατό παρά ποτέ, ο στρατός του Ισραήλ χτύπησε σχολείο στη Γάζα. Κρίσιμα χαρακτηρίζονται τα έπομενα 24ωρα, ενώ για επικίνδυνη κλιμάκωση μιλά η Χαμάς

Όπως μετέδωσε το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA, περισσότεροι από 100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν νωρίς το πρωί, όταν οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις βομβάρδισαν σχολείο που είχε μετατραπεί σε κέντρο υποδοχής εκτοπισμένων στη Λωρίδα της Γάζας. Για«πλήγμα ακριβείας» εναντίον «τρομοκρατών», έκανε λόγο ο ισραηλινός στρατός, σημειώνοντας ότι έβαλε κατά «κέντρου διοίκησης» της Χαμάς.

Η κυβέρνηση της Χαμάς υποστηρίζει ότι ο βομβαρδισμός «στοχοποίησε εκτοπισμένους που έκαναν την πρωινή προσευχή», δεδομένο που εξηγεί «τον μεγάλο αριθμό των θυμάτων», ενώ αναφέρονται «τρία πλήγματα» στο σχολείο ατ Τάμπιν.

Από την πλευρά του ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε πως προχώρησε σε «πλήγμα ακριβείας» εναντίον «τρομοκρατών» οι οποίοι «επιχειρούσαν», κατ’ αυτόν, σε «κέντρο διοίκησης και ελέγχου» εγκατεστημένο μέσα στο σχολείο ατ Τάμπιν, πλάι στο τέμενος Νταράζ Τούφα. Διαβεβαίωσε πως πριν προχωρήσει στον βομβαρδισμό έλαβε «μέτρα για να μειωθεί ο κίνδυνος για τους αμάχους», μέσω «της χρήσης πυρομαχικών ακριβείας, της επιτήρησης από αέρος και της συλλογής πληροφοριών».

Η Φατάχ από την πλευρά της του Παλαιστίνιου προέδρου Μαχμούντ Αμπάς, έκανε λόγο για ειδεχθή σφαγή. Όπως τονίζει χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή της, πρόκειται για το ανώτατο σημείο τρομοκρατίας και εγκληματικότητας από την πλευρά του Ισραήλ. H Αίγυπτος ανακοίνωσε ότι «οι εσκεμμένες επιθέσεις του Ισραήλ» κατά αμάχων Παλαιστινίων δείχνουν ότι το Ισραήλ στερείται της πολιτικής βούλησης για να τερματίσει τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας.