Η αρπαγή ποδοσφαιριστών από τα τοπ ευρωπαϊκά πρωταθλήματα καλά κρατεί από μεριάς Σαουδικής Αραβίας, με την τελευταία απόδειξη να έρχεται με τη συμφωνία δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ της Αλ Χιλάλ με την Γουλβς για την αγορά του Νέβες.

Η Σαουδική Αραβία τείνει να εξελιχτεί στον επίγειο παράδεισο αρκετών σπουδαίων Ευρωπαίων παικτών από τη νέα σεζόν, με έναν πακτωλό χρημάτων να δίνεται σε ομάδες της Γηραιάς Ηπείρου για να αποχωριστούν τα αστέρια τους και το παράδειγμα του Καρίμ Μπενζεμά να είναι το πλέον χαρακτηριστικό.

Δεν είναι όμως το μόνο, με τη μετακόμιση του Γάλλου θρυλικού φορ από την Ρεάλ στην Αλ Ιτιχάντ να έχει δείξει το δρόμο και να είναι πλέον αρκετές οι ομάδες της Σαουδικής Αραβίας που απλώνουν τα δίχτυα τους στην Ευρώπη για να ενισχύσουν το ρόστερ τους.

Όπως για παράδειγμα η Αλ Χιλάλ, με την αγγλική ιστοσελίδα "Athletic" να αποκαλύπτει την Κυριακή (18/06) πως ήρθε σε συμφωνία με την Γουλβς έναντι του άκρως εντυπωσιακού ποσού των 55 εκατομμυρίων ευρώ για να αποκτήσει με αγορά τον Ρούμπεν Νέβες.

Ο 26χρονος Πορτογάλος μέσος ήταν στο στόχαστρο αρκετών φημισμένων κλαμπ της Ευρώπης, όπως η Λίβερπουλ, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Μπαρτσελόνα, με τους λύκους να δελεάζονται ωστόσο από τα πολλά χρήματα που τους προσφέρθηκαν και να ανάβουν το πράσινο φως για τη μεταγραφή.

Σύμφωνα με το εν λόγω μέσο, ο Νέβες - ο οποίος έχει συμβόλαιο με την Γουλβς ως το 2024- είναι ήδη σε διαπραγματεύσεις με την Αλ Χιλάλ και όλα δείχνουν πως η μεταγραφή θα ολοκληρωθεί, με τον Πορτογάλο να έχει συμπληρώσει μία εξαετία στην Premier League με την ομάδα του Γουλβερχάμπτον έχοντας να επιδείξει 6 γκολ σε 35 συμμετοχές την περασμένη σεζόν.

Πηγή: sport24.gr