Βίντεο με κουκουλοφόρους να πετούν μολότοφ, πέτρες και σπασμένα μάρμαρα προς τις αστυνομικές μονάδες, κατά τη διάρκεια της ειρηνικής διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα, ανήρτησαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μέλη αναρχικών ομάδων, με τα πλάνα να αποκαλύπτουν τις προθέσεις των αντιεξουσιαστών να διαλύσουν την ειρηνική πορεία στο Σύνταγμα.

Δείτε το βίντεο:

Το χρονικό των επεισοδίων στην πορεία διαμαρτυρίας στην Αθήνα – Έκαψαν περιπολικό, τέσσερις προσαγωγές από ΕΛ.ΑΣ

Επεισόδια ξέσπασαν στο Σύνταγμα μετά τη διαμαρτυρία για τη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών.

Eιδικότερα επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στο Σύνταγμα, στο περιθώριο της διαμαρτυρίας για την τραγωδία στα Τέμπη. Ομάδες νεαρών και οι αστυνομικές δυνάμεις συγκρούστηκαν επί της λεωφόρου Αμαλίας, ενώ έγινε χρήση χημικών.

Πιο συγκεκριμένα, ομάδα διαμαρτυρομένων από τα Προπύλαια με κατεύθυνση προς τη Βουλή πέταξε μολότοφ και πέτρες με την Αστυνομία να απαντά κάνοντας ρίψη χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Ως αποτέλεσμα, οι ειρηνικοί διαδηλωτές που πραγματοποιούσαν σιωπηλή διαμαρτυρία για την προαναγγελθείσα τραγωδία να τραπούν σε φυγή.

Άγνωστοι έκαψαν περιπολικό στο Μοναστηράκι- Τραυματίστηκαν ελαφρά δύο αστυνομικοί

Ομάδα αγνώστων έσπασαν και έβαλαν φωτιά σε περιπολικό που βρισκόταν στην Πλατεία Μοναστηρακίου. Από την επίθεση τραυματίστηκαν ελαφρά δύο αστυνομικοί που μεταφέρθηκαν στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών.

Η πορεία

Η πορεία είχε ξεκινήσει από τα Προπύλαια προς την Βουλή με τη συμμετοχή διαφόρων συλλογικοτήτων σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

Υπενθυμίζεται ότι πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί στο Σύνταγμα προκειμένου να συμμετάσχει στη σιωπηρή διαμαρτυρία που διοργάνωσε η συλλογικότητα «Αλληλεγγύη για Όλους».

«Βιώνουμε μια ανείπωτη τραγωδία, πενθούμε τον άδικο χαμό δεκάδων κυρίως νέων ανθρώπων, ζητάμε να μάθουμε την αλήθεια» έγραφε στην ανακοίνωσή της η συλλογικότητα.

Κανονικά η κυκλοφορία στο κέντρο της Αθήνας

Κανονικά διεξάγεται πλέον η κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας αφού ολοκληρώθηκε η πορεία διαμαρτυρίας στη Βουλή, που έγινε νωρίτερα για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από τα επεισόδια: