Σοκαριστικό βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που ο Βαγγέλης Ζαμπούνης δέχεται τη μαφιόζικη δολοφονική επίθεση στον Νέο Κόσμο είδε το φως της δημοσιότητας.

Στο βίντεο φαίνονται οι δράστες να κατεβαίνουν από το αυτοκίνητο μάρκας lexus και να πλησιάζουν το όχημα στο οποίο βρίσκεται ο Βαγγέλης Ζαμπούνης και είναι σταθμευμένο μπροστά από το πρατήριο υγρών καυσίμων που διατηρεί στη συμβολή των οδών Φραντζή και Ηλία Ηλιού στον Νέο Κόσμο.

Έχουν βρεθεί 90 σφαίρες από καλάσνικοφ στο σημείο

Σημειώνεται ότι 90 σφαίρες από καλάσνικοφ έχουν βρεθεί στον τόπο της μαφιόζικης επίθεσης με θύμα τον 44χρονο Βαγγέλη Ζαμπούνη.

Oι αστυνομικοί της Ασφάλειας δεν αποκλείουν να έπεσαν ακόμα περισσότεροι πυροβολισμοί, προκειμένου οι δράστες να εξασφαλίσουν ότι ο στόχος τους δεν θα γλίτωνε. Ο ακριβής αριθμός θα διευκρινιστεί όταν ολοκληρωθεί η έρευνα της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας στον τόπο του εγκλήματος.

Οι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής θεωρούν βέβαιο ότι πρόκειται για ακριβό συμβόλαιο θανάτου και εκτιμούν ότι χρησιμοποιήθηκαν τουλάχιστον δύο πολεμικά τουφέκια καλάσνικοφ, ενώ δεν αποκλείουν οι δολοφόνοι να άλλαξαν και γεμιστήρες για να αποτελειώσουν τον 44χρονο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι και το θύμα έφερε βαρύ οπλισμό, αλλά δεν πρόλαβε να τον χρησιμοποιήσει, καθώς οι δράστες είχαν μελετήσει πολύ καλά το σχέδιο τους και δεν αποκλείεται να είχαν κάνει και πρόβες για αυτό δεν του άφησαν περιθώρια αντίδρασης.

Στο αυτοκίνητο του 44χρονου βρέθηκε το πιστόλι του, ένα Glock των 9 χιλιοστών, ενώ στο πορτ μπαγκάζ είχε και ο ίδιος ένα καλάσνικοφ με γεμιστήρες και άγνωστο αριθμό φυσιγγίων.

Ποιος ήταν ο Βαγγέλης Ζαμπούνης

Το θύμα είχε δεχτεί ένοπλη επίθεση στις 29 Οκτωβρίου 2018 έξω από τα γραφεία πετρελαϊκής εταιρίας στην ακτή Κονδύλη στον Πειραιά. Και τότε οι εκτελεστές χρησιμοποίησαν και πάλι καλάσνικοφ, το οποίο πυροβόλησε τρεις φορές και στη συνέχεια έπαθε εμπλοκή. Ο 38χρονος τότε είχε τραυματιστεί σοβαρά και είχε νοσηλευτεί στο Τζάνειο Νοσοκομείο.

Το βράδυ της Πέμπτης στις 9 Ιουνίου του 2023 αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. εντόπισαν στη συμβολή των οδών Φανοσθένους και Φρειδερίκου Σμιθ στον Νέο Κόσμο ένα κλεμμένο αυτοκίνητο, το οποίο θεώρησαν ύποπτο.

Ακολούθησε έλεγχος στο σταθμευμένο όχημα, μέσα στο οποίο εντοπίστηκαν δύο «καθαρά» καλάσνικοφ, δύο πιστόλια, δύο αλεξίσφαιρα, σφαίρες και χειροβομβίδα.

Οι αστυνομικές αρχές εκτιμούσαν ότι τα όπλα τα είχαν μαφιόζοι της «νύχτας» που ετοίμαζαν «χτύπημα» σε βάρος του 44χρονου που φαίνονταν ως ιδιοκτήτης του βενζινάδικου.

Έξι μήνες μετά, τα ξημερώματα της Κυριακής 14 Ιανουαρίου, άγνωστοι «γαζώνουν» με 81 σφαίρες από καλάσνικοφ τον 44χρονο που φέρεται ως διαχειριστής του πρατηρίου. Οι ένοπλοι περίμεναν να βγει από το θωρακισμένο αυτοκίνητό του και τον γάζωσαν με δεκάδες σφαίρες. Ο 44χρονος όταν αντιλήφθηκε την ένοπλη επίθεση προσπάθησε να επιστρέψει στο αυτοκίνητο για να καλυφθεί, αλλά δεν τα κατάφερε και έπεσε νεκρός.

Εντός του οχήματος οι αστυνομικοί βρήκαν ένα πιστόλι που το θύμα κατείχε παράνομα. Οι δράστες πυροβόλησαν αποκλειστικά με καλάσνικοφ και ήταν τουλάχιστον τέσσερις. Στην περιοχή υπάρχουν κάμερες ασφαλείας, εντούτοις, οι ένοπλοι είχαν κρυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους.

Από το modus operandi προκύπτει ότι οι εκτελεστές είναι έμπειροι ποινικοί που πιθανότατα έχουν πραγματοποιήσει και άλλες φορές τέτοιου είδους χτυπήματα. Εκτιμάται ότι τα καλάσνικοφ που χρησιμοποίησαν ήταν «καθαρά» (δεν είχαν χρησιμοποιηθεί στο παρελθόν σε εγκληματικές ενέργειες), όπως «καθαρά» ήταν και τα καλάσνικοφ που είχαν βρεθεί το περασμένο καλοκαίρι μέσα σε κλεμμένο αυτοκίνητο στον Νέο Κόσμο. Το αυτοκίνητο του χρησιμοποίησαν ήταν κλεμμένο και βρέθηκε καμένο στο Δαφνί.