Η μονταζιέρα του ΣΥΡΙΖΑ έβαλε τη Βίκυ Φλέσσα στο στόχαστρο. Εκείνη τους έστειλε εξώδικο, λέγοντας μεταξύ άλλων πως «η πλατφόρμα iSyriza έχει αναρτήσει κακόβουλα παραποιημένο, με μεθόδους “μονταζιέρας”, απόσπασμα από συνέντευξή μου στο Hπειρος TV1 στη συνάδελφο κυρία Γιώτα Σταύρου» και τους ζητά «να αποσύρουν αυτό το παράνομο προϊόν της “μονταζιέρας” τους». Αλλά, όταν κάποιος μπαίνει στην πολιτική και έχει απέναντί του τον αριστερισμό, λάσπη θα φάει. Και ενίοτε εισπράττει και φθόνο... 

Αυτά δεν αγγίζουν τη Βίκυ Φλέσσα, η οποία απάντησε βέβαια, ως ώφειλε, διά εξωδίκου. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ της είχε φερθεί άσχημα και το 2019, όταν είχε ανακοινωθεί η υποψηφιότητά της με τη Νέα Δημοκρατία στις ευρωεκλογές (είχε λάβει 149.421 σταυρούς και ήρθε δεύτερη επιλαχούσα). Οι μεθοδεύσεις της τότε εθνομηδενιστικής κυβέρνησης είχαν δημιουργήσει άσχημες εντυπώσεις για την Κουμουνδούρου στον πολύ κόσμο. Η διαδρομή της Βίκυς Φλέσσα στη δημοσιογραφία την καθιστά, όμως, «αδιάβροχη» σε σταλινικού τύπου μεθοδεύσεις της κακιάς ώρας. Αλλωστε, το εμπεδώσαμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να αφήσει πίσω του τον παλιό (κακό) εαυτό του και προσπαθεί εκ νέου να σπιλώσει τους αντιπάλους του και να κάψει τα δυνατά χαρτιά της Νέας Δημοκρατίας. 

Η δημοσιογράφος Βίκυ Φλέσσα δίνει έναν άλλο αέρα στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας. Εναν αέρα καλλιέργειας. Η ίδια άλλωστε δηλώνει δημοσιογράφος, αλλά και, προσέξτε το αυτό, κλασική φιλόλογος, καθώς έχει σπουδάσει στη Φιλοσοφική Σχολή του ΕΚΠΑ. Εχει και πτυχίο Νομικής, ενώ υπήρξε πρωταθλήτρια στο άλμα εις ύψος. Χρησιμοποιεί το πολυτονικό σύστημα γραφής. «Η γραφή μου σε πολυτονικό αποτελεί μία άσκηση μνήμης στα οπτικά ινδάλματα των λέξεων, όπως είναι στη λόγια παράδοση της γλώσσας μας, αλλά και μία αντίσταση στην ταχύτητα με την οποία ζούμε πλέον σε όλες τις εκφάνσεις του βίου μας», είπε γι’ αυτό μιλώντας στο ηλεκτρονικό περιοδικό «Just a Number» και στη Νίκη Ψαραύτη-Μπουτάρη, τον περασμένο Φεβρουάριο. Και πρόσθεσε πως «πλέον ο μόνος χώρος, όπου αισθάνομαι ότι διακονείται η ελληνική γλώσσα και φτάνει στα αυτιά μας με την ένδοξη λαμπρότητά της είναι στη Θεία Λειτουργία, στις Ιερές Ακολουθίες το Πάσχα και στα εκκλησιαστικά κείμενα. Και σας εξομολογούμαι ότι ένας από τους λόγους που προσπαθώ να πηγαίνω όσο πιο συχνά γίνεται στους ναούς είναι για να ακούω τα ελληνικά να μου χαϊδεύουν τα αυτιά». 

Σμιλεύει τη δημόσια εικόνα της με μαεστρία, ενώ εξακολουθεί να παρουσιάζει το ευπώλητο βιβλίο της «Γιατί Ψυχανάλυση, κύριε Γιωσαφάτ;» (εκδόσεις Αρμός, Αθήνα 2022). Στην πρόσφατη εκδήλωση στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο της Παλαιάς Βουλής για το προαναφερόμενο βιβλίο της, μίλησαν ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης Θεόδωρος Ρουσόπουλος, η γενική γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης Δέσποινα Χατζηβασιλείου και ο ηθοποιός Θοδωρής Αθερίδης. 

Αστείρευτη πηγή γνώσης 

Οι συνεντεύξεις που έχει λάβει η Βίκυ Φλέσσα στο πλαίσιο της διαχρονικά πολύ επιτυχημένης, αλλά και πολυσυζητημένης τηλεοπτικής εκπομπής της «Στα Ακρα» άφησαν από το 2003 εποχή. Αποτελούν όλες πνευματικές ασκήσεις και μαθήματα δημοσιογραφίας. Εκεί έκατσαν απέναντί της και συζήτησαν μαζί της εξέχουσες προσωπικότητες, όπως ο Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, ο Ντίνος Χριστιανόπουλος, ο Ματθαίος Γιωσαφάτ, ο Γεώργιος Μπαμπινιώτης, ο πατήρ Φιλόθεος Φάρος, ο Γιώργος Γραμματικάκης, ο Θεοδόσης Τάσιος, ο Στέλιος Ράμφος, ο Μίκης Θεοδωράκης, ο Δημήτρης Νανόπουλος, ο Μανόλης Κορρές, ο Γιάννης Μαρκόπουλος, η Κική Δημουλά, ο Λάζαρος Εφραίμογλου, ο Τάσος Ψαρράς, ο Σταμάτης Κριμιζής, η Ελένη Ρεθυμιωτάκη, ο Χριστόφορος Πισσαρίδης, ο Γιώργος Κοντογιώργης, ο Γιάννης Κακουλίδης, ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης και πολλοί άλλοι διαπρεπείς συμπολίτες μας. Ολα αυτά τα βίντεο της εκπομπής «Στα Ακρα» συνιστούν μια αστείρευτη πηγή γνώσης. 

Αναμφίβολα, όλα τα παραπάνω συνιστούν τη δημοσιογραφία στα καλύτερά της. Το ίδιο ισχύει και για την εκπομπή της Βίκυς Φλέσσα «Σε Προσκυνώ, Γλώσσα», στο κανάλι της Βουλής, με τον καθηγητή Γλωσσολογίας και πρώην πρύτανη του ΕΚΠΑ Γεώργιο Μπαμπινιώτη. Η υποψήφια ευρωβουλευτής έχει αναμφίβολα όλα τα στοιχεία εκείνα που την καθιστούν εξαιρετική υποψήφια. «Βελτιώθηκα πολύ ως άνθρωπος, γιατί είχα μία εκνευριστική τελειομανία και αντιλήφθηκα στην πολιτική πως αυτό δεν γίνεται», είπε μιλώντας πρόσφατα στην εκπομπή «Happy Day» του Alpha και στην Τίνα Μεσσαροπούλου, για την εμπειρία που αποκόμισε στη διάρκεια των ευρωεκλογών του 2019.