Η διαχείριση της σιδηροδρομικής τραγωδίας στην Ισπανία είναι ενδεικτική για συγκρίσεις με τη διαχείριση των ελληνικών αρχών στο δυστύχημα στα Τέμπη. Οι αναλογίες είναι ορατές διά γυμνού οφθαλμού.
Δεν υπήρξε σύγκρουση των μηχανών, οπότε δεν προκλήθηκε καμία πυρόσφαιρα (η οποία έχει πλέον αποδειχθεί ότι προκαλείται από τα έλαια των μετασχηματιστών των μπαταριών των μηχανών) και ο χώρος του ατυχήματος μπαζώθηκε κατά το δεύτερο μόλις 24ωρο (!!) για να πατήσουν πάνω οι γερανοί να ανασύρουν τα βαγόνια.
Τι παρατηρούμε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης; Ότι ο ίδιος ψεκασμένος συρφετός που έλεγε ότι η πολύμηνη έρευνα των ελληνικών αρχών ήταν βιαστική και πρέπει να κρατήσει καμιά τριετία ακόμη για να «βρισκόμαστε σε δουλειά», βρίσκει απόλυτα φυσιολογικό ότι η επιτόπια έρευνα των ισπανικών αρχών ολοκληρώθηκε σε λιγότερο από 24 ώρες και ότι ορθώς ο χώρος μπαζώθηκε για να πατήσουν οι γερανοί, χωρίς να πάνε πραγματογνώμονες των θυμάτων.
Προφανώς, πρόκειται για πανηλίθιους που, όπως έλεγε ο Ουμπέρτο Έκο, μπορούν και έχουν άποψη μόνο στις αλάνες των social media, καθώς στην πραγματική ζωή, βαριά-βαριά θα τους κερνούσαν καμιά μπύρα στο καφενείο για να αμολάνε αρλούμπες και να γελάει η παρέα.
Το τι γίνεται και το τι δεν γίνεται στο Ανταμούθ δεν αθωώνει αλλά ούτε καταδικάζει το τι έγινε και τι δεν έγινε στα Τέμπη. Αυτό θα το κάνει και το κάνει η ελληνική Δικαιοσύνη. Ωστόσο, καταντάει πλέον βαρετό όλο αυτό το πανηγυράκι. Ιδίως τώρα που βγήκε και ο ακροδεξιός εσμός στην επιφάνεια.
Οπότε, βγάλτε τον σκασμό. Σεβαστείτε, έστω και τώρα, τα θύματα.


