Η υγεία του Σίλβιο Μπερλουσκόνι παρουσίασε «σταθερή βελτίωση» τις τελευταίες τρεις ημέρες, αν και ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός θα παραμείνει στην εντατική, δήλωσαν οι γιατροί του την Πέμπτη.

Ο Μπερλουσκόνι, 86 ετών, νοσηλεύεται στην εντατική στο νοσοκομείο San Raffaele του Μιλάνου από την Τετάρτη. Οι γιατροί αποκάλυψαν την Πέμπτη ότι έχει λευχαιμία και πάσχει από πνευμονική λοίμωξη.

«Τις τελευταίες 72 ώρες, υπήρξε περαιτέρω σταθερή βελτίωση στην αναπνευστική και νεφρική λειτουργία, με αποτελεσματικό περιορισμό της λευκοκυττάρωσης και του φλεγμονώδους συνδρόμου», έγραψαν οι γιατροί Alberto Zangrillo και Fabio Ciceri σε σύντομο δελτίο.

Η λευκοκυττάρωση αναφέρεται σε υψηλό αριθμό λευκών αιμοσφαιρίων, που μπορεί να είναι σύμπτωμα καρκίνων του αίματος. «Η συνολική κλινική εικόνα δείχνει ανάγκη για συνεχιζόμενη εντατική θεραπεία», είπαν.

Τη Δευτέρα, οι γιατροί εξέφρασαν «επιφυλακτική αισιοδοξία», λέγοντας ότι η κατάσταση του Μπερλουσκόνι παρουσίασε σταθερή βελτίωση το Σαββατοκύριακο. Την περασμένη εβδομάδα αποκάλυψαν ότι ο Μπερλουσκόνι έπασχε από χρόνια μυελομονοκυτταρική λευχαιμία (CMML), έναν σπάνιο τύπο καρκίνου του αίματος που προσβάλλει κυρίως ηλικιωμένους.