Τζιτζικώστας : Η Ελλάδα μετατρέπεται από «επενδυτική έρημος» σε νέα «γη της επαγγελίας»

7
ΑΠΕ ΜΠΕ

Στον κομβικό ρόλο της Κεντρικής Μακεδονίας και συνολικά των Περιφερειών στην ανάπτυξη των υποδομών και των δημοσίων επενδύσεων στην Ελλάδα αναφέρθηκε ο ο Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, στην ομιλία του σε εκδήλωση του Ελληνογαλλικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, στο Παρίσι.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, «το 87% του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κατευθύνεται σε έργα υποδομών, ενώ το 30% των δημοσίων δαπανών και το 60% των δημοσίων επενδύσεων πραγματοποιούνται από τις Περιφέρειες στην Ελλάδα».

Πρόσθεσε, δε, ότι από τις 7 Ιουλίου η Ελλάδα έχει γυρίσει σελίδα μετά από μια πολυετή κρίση. «Και σήμερα, μπορούμε πλέον να κοιτάζουμε μπροστά, με μεγαλύτερη αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση πατώντας σταθερά στα πόδια μας. Η Ελλάδα από ‘επενδυτική έρημος’ μετατρέπεται σε νέα ‘γη της επαγγελίας’. Σε ολόκληρη τη χώρα, σειρά από μεγάλα ή και πολύ μεγάλα επενδυτικά projects, σε εθνικό επίπεδο, αλλά και σε επίπεδο Περιφερειών, είτε ξεκίνησαν, είτε ξεκινούν το επόμενο διάστημα».