Στο χώρο της Βουλής των Ελλήνων αντάμωσαν ο πρωθυπουργός της χώρας και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στην πρώτη τους επαφή μετά την αντιπαράθεση για το πρόσωπο που θα μπορούσε να αναλάβει την πρωθυπουργία σε μια κυβέρνηση συνεργασίας.

Χωρίς καμία μεταξύ τους επικοινωνία ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Νίκος Ανδρουλάκης  βρέθηκαν το Σάββατο 25/3 στη Βουλή για την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου, διαψεύδοντας όσους περίμεναν ότι θα έλεγαν κάτι.

Απλά περιορίστηκαν σε τυπική χειραψία και τίποτε άλλο.

Μαζί τους ήταν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο πρόεδρος της Βουλής, Κωνσταντίνος Τασούλας.

Το πρωί ο κ. Τασούλας παρέστη στη δοξολογία που τελέστηκε ανήμερα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στον Καθεδρικό Ναό Αθηνών, προεξάρχοντος του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμου Β’.

Μετά το πέρας της δοξολογίας, υποδέχθηκε και φιλοξένησε στο Κοινοβούλιο την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κυρία Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Νικόλαο Παναγιωτόπουλο, τον υφυπουργό Εθνικής Άμυνας, κ. Νικόλαο Χαρδαλιά, τον υπουργό Άμυνας της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Μιχάλη Γιωργάλλα, τον πρόεδρο του ΠΑ.ΣΟ.Κ. – Κινήματος Αλλαγής κ. Νικόλαο Ανδρουλάκη, τον Περιφερειάρχη Αττικής, κ. Γεώργιο Πατούλη, τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας κ. Κωνσταντίνο Φλώρο, καθώς και την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Ο Πρόεδρος της Βουλής προσέφερε σε όλους τους παριστάμενους μια μοναδική έκδοση της Βουλής των Ελλήνων, τη συλλεκτική ομοιογραφική αναπαραγωγή της ελληνο-ιταλικής μετάφρασης του Ύμνου εις την Ελευθερίαν που έγραψε ο Διονύσιος Σολωμός το 1823, σε ηλικία 25 ετών. Η συγκεκριμένη έκδοση κυκλοφόρησε το 1825 σε μετάφραση του Gaetano Grassetti.

Αμέσως μετά οι παριστάμενοι μετέβησαν στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, όπου πραγματοποιήθηκε η κατάθεση στεφάνου από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και εν συνεχεία παρακολούθησαν τη στρατιωτική παρέλαση.