Ένα κουβάρι που αρχίζει να ξετυλίγεται αναφορικά με την υπόθεση Γεωργούλη και τη σε βάρος του καταγγελία για βιασμό και ξυλοδαρμό προκαλεί πανικό στον ΣΥΡΙΖΑ και αναδεικνύει την υποκρισία με την οποία το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αντιμετωπίζει θέμα όπως η κακοποίηση και ο βιασμός.

O Αλέξης Τσίπρας εμφανίσθηκε στο Λαύριο και μιλούσε για τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ που είναι κάθετη απέναντι σε αυτά τα ζητήματα επικαλούμενος το γεγονός πως ο ίδιος και το κόμμα του έδρασαν άμεσα απομακρύνοντας τον Αλέξη Γεωργούλη από το κόμμα και την ομάδα των ευρωβουλευτών του, χαρακτηρίζοντας «δυσάρεστη» τη χθεσινή μέρα.

Την ίδια στιγμή η Πόπη Τσαπανίδου δήλωνε πως:

«Η καταγγελία ήρθε τον Ιούνιο του 2022. Κυκλοφορούσε μία φήμη, υπήρχαν κουτσομπολιά. Καταγγελία όμως δεν υπήρξε. Υπήρξε μία φήμη για κακοποιητική, κακή συμπεριφορά από τον Αλέξη Γεωργούλη. Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ‘παιδιά ψάξτε το’. Ψάχτηκε σε δύο επίπεδα. Ζητήθηκε από τον Αλέξη Γεωργούλη να έρθει και να πει τι συμβαίνει. Το 2022 έγινε αυτό. Για τρεις μήνες το ψάξαμε. Ο ίδιος αρνήθηκε τις κατηγορίες. Αισθάνθηκε μάλιστα και προσβεβλημένος και από τον τρόπο που το ψάξαμε. Δεν υπήρξε και επιβεβαίωση από το Ευρωκοινοβούλιο»

Μάλιστα η κ. Τσαπανίδου τόνισε ότι «Δεν θέλαμε να τσακίσουμε τον Γεωργούλη για μια φήμη, ένα κουτσομπολιό» υποστηρίζοντας ότι «δεν υπήρχε επώνυμη καταγγελία»

Και αυτό τη στιγμή που η καταγγελία της, η οποία με ανάρτησή της έσπασε τη σιωπή της καταγγέλλοντας και τις σε βάρος της χυδαίες επιθέσεις που εξαπέλυσαν τα τρόλς του διαδικτύου από τη Δευτέρα το απόγευμα, ήταν επώνυμη (αρχικά το 2020 η καταγγελία ήταν ανώνυμη, δηλαδή το θύμα δεν θέλησε να δοθούν τα στοιχεία του αλλά τον Μάιο του 2020 η ίδια αποφάσισε να την κάνει επώνυμη).

Το ζήτημα όμως είναι η ακραία υποκριτική στάση του ΣΥΡΙΖΑ. Η Πόπη Τσαπανίδου μίλησε για… φήμες που έγιναν γνωστές τον 2022 και ερευνήθηκαν (ουδείς γνωρίζει τον τρόπο) μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2022 χωρίς να υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα. Και μάλιστα η… έρευνα έγινε με εντολή Τσίπρα.

Νωρίτερα όμως, το πρωί της Τρίτης, ο Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου, δήλωσε ότι το θέμα είχε φτάσει, έστω και ως… φήμες, στα αυτιά του ΣΥΡΙΖΑ προ διετίας. Και αυτό μάλιστα το είπε δημοσίως τονίζοντας πως πριν από 2 χρόνια περίπου, και όχι πέρυσι, ο Δημήτρης Παπαδημούλης είχε καλέσει τον Αλέξη Γεωργούλη λόγω φημών που υπήρχαν στις Βρυξέλλες αλλά τις οποίες ο ευρωβουλευτής διέψευσε.

Η ενός έτους περίπου διαφορά που προκύπτει είναι ένα θέμα που χρίζει διευκρινήσεων. Αυτό όμως που τελικά επιβεβαιώνεται και από τα χείλη της εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ είναι πως το κόμμα και ο Αλέξης Τσίπρας γνώριζαν για την υπόθεση Γεωργούλη. Η αναφορά σε φήμες και σε έρευνα που μάλιστα κράτησε τρείς μήνες δεν αλλάζουν τα δεδομένα.

Και φυσικά καταρρίπτουν το αφήγημα περί άμεσης αντίδρασης του ΣΥΡΙΖΑ και του αρχηγού του που έχει γίνει σημαία στην προσπάθεια αντιμετώπισης των αποκαλύψεων που στην παρούσα φάση αφορούν τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και την υποκριτική συμπεριφορά της, αφού σε ότι αφορά τον ευρωβουλευτή που μέχρι τη Δευτέρα ήταν εντός του κόμματος ισχύει πάντα το τεκμήριο αθωότητας.

Τεκμήριο που ουδέποτε αναγνώρισε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος ακόμη και με φήμες έχει πορευθεί μέσα στην τοξικότητα και στην λάσπη με βουλευτές του να αποκαλούν συλλήβδην τους πολιτικούς τους αντιπάλους από δολοφόνους μέχρι βιαστές.